29
dec
12

Dark Souls mod post

null
Úgy sorsára hagytam szegény blogomat, hogy lassan megeszik a spamek, úgyhogy közhasznú bejegyzés következik. Igen, én is összeszedtem a bátorságom, hogy nekifussak a Dark Soulsnak, de engem nem a kissé túlmisztifikált nehézség, hanem a csapnivaló PC-s port tartott vissza, viszont mióta kicsit helyrepofoztam, teljesen rabul ejtett.
Igaz, hogy van egy PS3-am, aminek még jó hasznát fogom venni a Demon’s Souls végigjátszásakor, de azért egy magamajta PC-snek igenis sokat számít, hogy ugyanazt a játékot végigviheti akár kedvenc platformján, egérrel és billentyűzettel, kicsit szebb grafikával is. A játék PC-s premierjét izgatottan vártam, de villámsebesen eltántorított az az irányíthatatlan, instabil, és fixen alacsony felbontású izé, amit kaptunk. Egy nehéz játéknál nem hiányzik, hogy a szar irányítás miatt is állandóan meghaljak, ezért úgy döntöttem, pár hónapig pihentetem és megvárom a létfontosságú modok beérését.
Mintha csak előre megéreztem volna, hogy mostanában ekkora felhajtás lesz a játék körül a második rész bejelentése miatt, december elején megint megjött hozzá a kedvem, és kapóra jött az is, hogy a CD Galaxisban egy Mikulás-akció keretén belül a DS-t is leárazták egy nap erejéig 5k-ra. Nem sokat tököltem, lelkesen szaladtam előre megvenni magamnak a karácsonyi/szülinapi ajándékomat:

null
A Dishonorednek is örültem ám, számomra ez az év két legjobb játéka.

Az első benyomásoktól és a játék magasztalásától most eltekintek, mert ezeket majd egy másik bejegyzésben megejtem, az örök nehézségi vitához meg csak annyit, hogy részemről nem támogatom a könnyű fokozat beépítését, mert akaratgyengeként folyton átkapcsolnék a húzósabb részeknél, és az anyázós szenvedést követő hatalmas sikerélménytől fosztanám meg magam.
Ezúttal a kötelező PC-s modokat gyűjtöttem össze azon sorstársaim számára, akik nem konzolon játszanak.

1. Dsfix
Minden javítások alapja, enélkül a modok sem használhatók. Segítségével állítható a felbontás és egy rakás grafikai opció, amit a játék menüjéből kihagytak (AA, DOF, a HUD kinézete stb.) De a legfontosabb: a legújabb verzióba már benne van a fix FPS-számot biztosító javítás, így szaggatásmentesen, kellően erős PC-n akár fix 60 FPS-sel játszató a játék! Viszlát belassulások!
Fontos, hogy a játékon belül az opciókban kapcsoljuk ki az élsimítást, különben nem fog elindulni.
Telepítés: A fájlokat csomagold ki a játék könyvtárán belül a DATA mappába. Utána a DSfix.iniben lehet finomhangolni a grafikát és állítgatni mindent, így az FPS számot is itt kell először unlockolni, majd a számát meghatározni.

2. Mousefix
A játszhatóság és élvezhetőség érdekében elengedhetetlen kis javítás, amivel végre nem fog kiszámíthatatlanul hullámzani egerünk sebessége, állítható az egérérzékenység, és eltűnik a windowsos egér pointer játék közben.
Telepítés: Csomagolj ki mindent a játék könyvtárán belül a DATA mappába, majd a működéséhez írd át a DSfix.iniben ezt a sort:
dinput8dllWrapper none
erre:
dinput8dllWrapper dsmfix.dll
A dsmfixgui.exe fájl elindításával elérhető ablakban lehet babrálni az egérbeállításokkal.

3. Black keyboard buttons icons
A DS legnagyobb bosszúságomra alapból folyton az x360 kontroller gombjaira hivatkozik, amit ez a kis módosítás orvosol, nem kicsit felhasználóbarátabbá téve a játékot.
Telepítés: a fájlt másold be a Dark Souls könyvtáron belül a DATA\dsfix\tex_override mappába, majd a DSfix.iniben az enableTextureOverride 0 sor végét írd át 1-re. (ez utóbbi az összes textúra módosítás működéséhez szükséges!)

4. High-res UI and subtitle fonts
Ez a mod a HUD-ot és a feliratok betűit cseréli le nagyobb felbontásúra, hogy akkor se legyenek a szövegek mosottasak, ha magas felbontásban játszol.
Telepítés: ld. 3. pont.

5. Andres Cranial Ember
Ez a mod a fejek babaarcú és műanyag kinézetén próbál javítani, kicsit élhethűbbé téve az összhatást.
Telepítés: ld. 3. pont.

6. Dark Souls Flora Overhaul
A játékban található elnagyolt növényzet részletességén javít elég erőteljesen.
Telepítés: ld. 3. pont

7. Tree low-res texture fix
A fák alacsony felbontású textúráit cseréli nagyobb felbontásúra, hogy kevésbé ronda és mosottas spriteok benyomását keltsék.
Telepítés: ld. 3 pont.

Néhány szépítő textúrapakk:
Blighttown High Resolution Texture Overhaul
High Resolution Sen’s Fortress
HQ Painted World Art

A fentieken túl sok egyéb kisebb-nagyobb mod található a Dark Souls nexus oldalon a szokásos páncél- és fegyveráttextúrázásoktól kezdve a nude patchen át a “YOU DIED LIKE A BITCH” feliratig, a telepítése pedig mindnek alig pár másodperces másolgatás.
A PC további előnye nem csak a szebb grafika és a folyamatos képfrissítés, de bármilyen fos is a GfWL kliens és akármennyire is utálom, a Golddal ellentétben legalább tök ingyen van.

A Dark Souls PC-s portja elmondhatatlanul trehány és optimalizálatlan, épp csak arra figyeltek oda, hogy a játék játszható legyen (sokat elárul, hogy a legfontosabb DSfix mod első verzióját a játék megjelenése után pár órával már össze is dobta valaki), de a modderek pár hónap alatt úgy kigyógyították minden bajából, hogy most meg köröket ver a konzol verziókra.
Képek a moddolt játékból ITT találhatóak.

Jó játékot!

Reklámok

0 Responses to “Dark Souls mod post”  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: