17
Júl
11

Balatoni nyár PS2-vel

nullMinden nyáron lemegyünk a családdal pár napra Balatongyörökre, ahol van egy nagyapámtól megörökölt házunk a rokonság által összehordott régi bútorokkal, szovjet mikróval, őscentrifugával, meg egy szép nagy, szintén jó régi színes tévével. Most a héten két barátnőmmel hármasban mentünk le egyet “libulni”, aminek elengedhetetlen kelléke a PS2.
Az időjárással nagy szerencsénk volt, mert a négy napból hármat tudtunk napozással, strandolással, fagyizással (a györöki fagyizó párját ritkítja!) és egyéb nem túl megerőltető elfoglaltságokkal tölteni, esténként pedig vagy kártyáztunk, vagy behúztunk három fotelt a tévé elé, betettünk valami kellően elborult játékot, és a kontrollert egymásnak dobálva felváltva toltuk, miközben tetemes mennyiségű fenéknövelő rágcsát és némi könnyű alkoholt fogyasztottunk el.
Első körben végigvittük a Shadow of the Colossust, mert abból soha nem elég, de kínosan sok időt töltöttünk a 9. és 12. kolosszusoknál.

Ezután folytattuk a Haunting Ground mentésemet, mivel én a debilitas bossfight előtt félbehagytam ezt a különösen beteg és frusztráló Clock Tower-szerű játékot, amit Fiona ugráló zselémellei miatt csak zseléként emlegettünk. Az egy dolog, hogy a történetről nem nagyon derül ki semmi egy ideje és még csak érdekes olvasnivalókat se igazán találtunk a házban, amik megmagyarázhattak volna ezt-azt, de a fejtörők egy részét érdemi rávezetés híján csak véletlenül sikerült megoldanunk, illetve kétszer órákra elakadtunk, aminek az lett a vége, hogy inkább megint félretettük. Sajnos az üldözős részek egy idő után semennyire nem ijesztőek, csak idegesítőek, de legalább az idiotisztikus hangok és zenék totál röhejessé is teszik őket. A szandálban rohangáló Riccardónál szakadt el a cérna, az ő üldözős mosógépzenéje csodálatosan bűnrossz:

Ezt már tényleg csak a korábban elintézett Daniella vihogása múlja felül, komolyan irigylem a szinkronszínésznőt, mert egy élmény lehetett ilyen természetellenesen hangzó trillázásokat és kacajokat produkálni:

A munka előnye, hogy ezesetben nem számított hibának, ha közben ténylegesen belevihogott a saját vihogásába.

Legtöbbet a God Hand pörgött a gépben, amin meg mi vihogtunk sakál módjára, ha éppen nem huszadjára próbáltuk megcsinálni valamelyik bossfightot. A dagadt Elvis másodszori elveréséig jutottunk, úgyhogy hazajövetelünk előtt a korábbi homó hordák és tarajos girnyóhernyók helyett már a cirkuszban dagadt bohócokat verhettünk péppé napernyővel és négykézláb mászó k*rva néniket fenekelhettünk el, ez a szám pedig előlépett rövid nyaralásunk himnuszává:

A játék normalon is elég nehéz, bár pár nap alatt látványosan fejlődött a harci tudásunk, sokat szórakoztunk azon, hogy mindhárman egészen más stílusban játszunk, az agyonvert áldozatok pénzén Genet felvérteztük idiotisztikus mozdulatokkal (BARREL ROLL, ÖSZVÉRRÚGÁS) és olyan intenzitással nyomkodtuk a gombokat, hogy az utángyártott bigben kontrollerről lekoptattuk némelyik gombról a feliratot. Párszor komolyan elgondolkodtam azon, mit gondolhattak a szomszédok a harci kiáltásdainkat hallva, de ha mást nem, azt biztos a szomszéd telken is hallani lehetett, ahogy az ujjaink alatt recsegett-ropogott a kontroller.
Ezeken kívül nyüstöltük még egész sokat a Tenchu 3-at és a Fatal Frame 3-at is, előbbiben muszáj volt eljutni a karkörzéses szellemekig (ezt nem én vittem véghez, hanem a kis csapat tenchu-specialistája), utóbbiban meg addig jutottunk, amíg az álmosság miatt belassult reflexeim okán ki nem nyírt a haját fésülgető, hajcsomókat hajigáló kísértet.

Remélem, jövőre is sikerül összehozni egy hasonlóan tartalmas balatoni lustálkodást, ami alatt legalább ilyen hatékonyan tudjuk majd kombózni a strandon barnulást és a szobában kotvadást.

Reklámok

19 Responses to “Balatoni nyár PS2-vel”


 1. július 17, 2011 - 4:59 du.

  Érdekes post volt. =) Mi nyaralások alkalmával nem szoktunk kockulni, úgy vagyok illetve vagyunk vele, hogy az úgy is megvár. Jó pár napra úgymond elszakadni ezektől és hagyományosan szórakozni. =)

  God Hand… nem rossz, csak ritka bugos, meg az ai úgy alapból gagyi, bár a játékot mindezek ellenére nem mondanám könnyűnek. Mindenesetre inkább Fighting Force, legjobb. =D

  • 2 siklara
   július 17, 2011 - 5:30 du.

   Belátom, hogy kicsit elvetemült dolog még a Balaton mellé is konzolt vinni, éveken át nem is vittem nyaralásra semmit, de az igazság az, hogy a PS2-t itthon alig használom, mert társaságban, közösen játszva sokkal élvezetesebb, meg mert ezzel a két barátnőmmel már hagyománya van a közös gamer szeánszoknak (ilyenből nem volt eddig túl sok, mert máskor nincs rá idő/alkalom). Szórakoztunk eleget hagyományosan is, csak azért volt időnk ennyit játszani, mert éjjel gyakorlatilag nem aludtunk, illetve az utolsó nap kint szélvihar volt és pár rövid sétától eltekintve nem nagyon tudtunk mit kezdeni magunkkal. 😀

   A God hand nem is bugos, csak kicsit puritán. 😀 A falak azért látszanak át, ha melléjük állsz, hogy ne akadjon be a kamera, az ellenfelek meg nem gyökerek, csak level 1-en közel sem annyira agresszívak, ezért amíg nem mész túl közel hozzájuk, nem esnek neked.

   • július 17, 2011 - 6:50 du.

    Hmm, nos ebbe lehet bejátszik az is, hogy mi gyakrabban ültünk össze egy-egy havernál ilyen közös konzol partyra, illetve akkoriban még divat volt PC klubokba járni, na ott is megfordultunk egy párszor. Mára sajnos ritkábban van ilyen, mert lassan de biztosan kilép mindenki a nagybetűs életbe, illetve egy részünk már ott is van, mint jómagam. =)

    God Hand esetében azért a puritán grafika és a clipping failok tömkelege között van különbség. =D Fighting Forceban is volt belelógó, süllyedő hulla, de egy 97-es játéknál jobban elnézem az ilyesmit, mint egy 2006-osnál.

 2. július 17, 2011 - 11:50 du.

  Én eddig kétszer voltam a Balatonnál (pontosabban Siófokon) összesen, de mindkét alkalom után elkönyvelhettem hogy egy nagyon jó helyről van szó. Egyrészt maga a táj is nagyon hangulatos és szép a hegyekkel és az egymás után sorakozó víkendházakkal, másrészt a tavat is mintha tényleg csak arra találták volna ki hogy a kisgyerektől az öregig mindenki jól érezze magát és ne kelljen kizárólag a part 10 centis közelében tötymörögnie, szemben a bányatavak többségével. Alföldi surmóként remek élmény volt, annak ellenére hogy a tömegtől alig lehetett elférni. 😀

  Dat epic chase music. Harry-Gregson Williams és Hans Zimmer összes eddigi szerzeménye kétbalkezes próbálkozás ehhez képest, a Gyűrűk Ura OST-k pedig nem többek óvodás éneknél.

  God Hand és Tenchu 3 ftw! Előbbi most éli nálam a virágkorát a Contra: Shattered Soldier mellett, és még mindig az egyik legjobb, leghumorosabb beat’em up, ami PS2-re elérhető, a kissé puritán grafikai oldal ellenére is. Ha valamiből, ebből nem ártana egy folytatás ugyanebben a félelmetesen komolytalan szellemiségben és kombó-rendszerben. 🙂

  • 5 siklara
   július 18, 2011 - 9:24 de.

   Siófokon én mindig csak átutazóban voltam (pl. áttekertünk rajta bringával, amikor gimiben körbetekertük/körbefürödtük a tavat), de amúgy hiába vagyok pesti, nekem a Balaton születésem óta állandó tényező az életemben, mivel nagypapám ott lakott és minden nyáron mentünk hozzá látogatóba nyaralni. Balatongyörök különösen szép helyen fekszik a Keszthelyi-hegység lábánál, a szépkilátóról gyönyörű a kilátás és látni a szigligeti várat, van szőlőhegye régi présházakkal stb-stb.
   A strandon azért néha elég komoly a tömeg, főleg hétvégenként, de nekünk most elég jó dolgunk volt hétköznap, egyébként pedig tűzoltásként mindig el lehet menni a szabadstrandra, bár mostanában oda is egyre többen járnak. Gyerekkoromban ott sose volt egy-két bátor embernél több, mert rettentő kagylós és köves az aljzat és csak csupa véres szétvágott lábakkal lehetett kijönni.
   Az Alföldnek is megvan a maga bája, bár megfogadtam, hogy oda nyáron biciklivel soha többé. 😀

   Ugye milyen “kellemes” a fülnek? Ez a csodálatos muzsika önmagában elég indok ahhoz, hogy egy darabig még ne folytassam a játékot.

   Benyónak igaza volt, a God Hand a legjobb játék PS2-re. Az elfenekelést nem bírom megunni, az idióta ellenfeleken és dumákon meg nem lehet nem folyamatosan röhögni. 😀 A világ nagyon jópofa, a zene hasonlóan elvetemült, a kombórendszer és a mozdulatok gombokhoz rendelése is hatalmas ötlet. Folytatást nem akarnék neki, mert sajnos a Clover nincs többé, más meg inkább ne csinálja.
   Contra: Shattered Soldierrel sose játszottam, de a képek alapján igen jóféle.

 3. 6 siklara
  július 18, 2011 - 8:36 de.

  Péter: Irigyellek érte, nekem ez teljesen kimaradt. Általános iskolában volt utoljára olyan barátnőm, akivel közösen toltuk a Tomb Raidert, PC klubokba meg végképp nem jártam, gimiben is főleg az angol miatt feküdtem rá a játékokra. Mostanában egyre kevésbé van ilyen marhulásra idő, mert mindenkinek akad ezer fontosabb dolga. Ezért volt jó ez a pár nap. 🙂
  Jobban belegondolva talán gimisként játszottam legtöbbet és akkor is nagyon kispályás voltam a sráchaverjaimhoz képest a gép előtt töltött idő tekintetében. 😀

  Clipping fail? Nem védeni akarom a játékot, hanem frankón nem volt nekem eddig olyan gond vele, hogy az ellenfelek átlógtak volna a falon (csak én tudok belesni a szobákba a falon át, ha beakasztom a kamerát), süllyedős hullák meg pláne nem lehetnek, mivel a haláluk után egyből eltűnnek. 😀 Amúgy persze, messze nem tökéletes játék, de a hangulata miatt mindent elnézek neki mwhahaha.
  Fighting Forcet nem ismertem, mert elég a PSX éra nagyon kimaradt, de kemény cuccnak tűnik. 😀

 4. július 18, 2011 - 10:51 de.

  Ehh, miközben olvastam a postodat, már vizionáltam a “get a life” kommentet, és elsőre befigyelt! 😀 Látod, mégiscsak dagadt és pénzes német turisták levadászásával kellett volna töltenünk az időnket inkább, ahogy mások is javasolták (hogy itthon aztán még több PS2-játékot vehessünk, természetesen). 😛
  Amúgy még egyszer köszi a mininyaralást, it was made of awesome.

  • 8 siklara
   július 19, 2011 - 4:22 du.

   Én köszönöm, hogy eljöttetek, amúgy meg várható volt a “get a life” reakció, mivel a postban kizárólag a nyaralásunk játékos oldalát domborítottam ki, a többit meg csak futólag említettem, mivel nem akartam mocskos életünk részleteit kiteregetni a nagyérdemű elé. 😀 Megbeszéltük, jövőre nem viszünk PS2-t, hanem hajtjuk a pénzes német turistákat.
   Amúgy én már beállítottam az agyonhallgatott God Hand számot alapértelmezett csengőhangnak, sokkal jobb kelni rá, mint a samsungos gyári förmedvényekre, csak a hívásokat veszem fel kicsit lassabban. 😀

 5. július 18, 2011 - 5:47 du.

  Libulni… LIBULNI… Azóta ezen röhögök. xDDDD

  Btw jól tettétek, hogy vittétek a jó öreg feketét. Emlékszem, anno mi is elvittük az összes 3+ napos vakációra/nyaralásra, mert hát miért ne. :3 Kapóra jön az jó- és rossz időben egyaránt.

  Első körben végigvittük a Shadow of the Colossust, mert abból soha nem elég

  +9001

  • 10 siklara
   július 19, 2011 - 4:25 du.

   Érdekes, hogy a libulásnak mindig ekkora sikere van, pedig szerintem a bejegyzés végén található “kotvadás” szó jobban üt, ráadásul azt én is most tanultam. XD

   Szóval ti mindig is PS2-vel nyaraltatok? Nálunk ez még nagyon újkeletű jelenség, a Velencei-tóhoz nem is viszünk soha semmi ilyesmit, de a Balcsihoz tavaly először jött velünk a fekete dobozka, mert öcsémék kikövetelték. Hiába, nincs élet egy hét fifa nélkül. 😀

 6. július 19, 2011 - 1:16 du.

  3 lány akik együtt konzoloznak? : D Ilyet se láttam még. Godhand titles screen zenéje kedvenc.
  Péter látom megint hozza a formáját.

  • 12 siklara
   július 19, 2011 - 4:28 du.

   Annyira pedig nem durva látvány. 😀 Péternek részben igaza van, a God Handnek tényleg vannak hibái, de a “ritka bugos”-tól szerintem messze van.

   • július 19, 2011 - 5:33 du.

    Gamerkedő lányok nem hétköznapi látvány, abból kiindulva, hogy a legtöbb hölgy akit ismerek a Simseknél, meg a Jazz Jack Rabbitnél lemaradt. Persze ismerek olyanokat is akik végignyomták a Kotort, Dragon Aget, Morrowindot, szóval annyira nem ritka már ez manapság. =D

    Amúgy van a God Handnél jóval bugosabb is, hogy ne lenne, lásd GTA sorozat, hogy a budget kategóriás stuffokról már ne is beszéljünk. Viszont ettől még nem rossz. =)

    Wagnert látom megint érzékenyen érintette a “rasszizmusom” … =D Hogy értsd, mióta felbasztam anno a Hellsinget meg a JRPG-ket fikázó írásaimmal, azóta érdekesen viszonyban vagyunk, pedig mondtam neki, hogy nem kell ezt vér komolyan venni. =)

 7. 14 siklara
  július 20, 2011 - 11:18 de.

  A Jazz Jack Rabbitig én sose jutottam el, az gáz? 😀 De amúgy szerintem se olyan ritka, ha egy lány szeret játszani (más kérdés, hogy mivel).

  A GTA híres erről, de pl. az Oblivionban is iszonyat bugok voltak, azért is hagytam abba elég gyorsan. Azóta nem tudom, mi újság.

  Ja értem, mondjuk a Hellsing fika engem is meglepett, de inkább nem mélyedtem bele nagyon, így nincs konfliktus se. 😀

  • július 20, 2011 - 12:56 du.

   Oblivionban érdekes módon én bugokkal nem találkoztam, pedig játszottam a tört, a patchelt tört, és az eredeti verzióval is. Morrowindban se sok lehetett, mert konkrétan egyre emlékszem, hogy volt egy ágy amire ha felugrottam, akkor onnét anélkül agyon tudtam verni 2-3 pacákot, hogy ők meg tudtak volna sebezni. Ütöttek, de nem találtak el. =D

   Hellsing… nem lenne ez annyira szar, csak nem kellett volna ez az eltúlzott, műmájer, pozőr machoság, hogy Alucardnak folyton szét kell lőnie mindenkit, folyton minden egyes pózban őrülten vigyorognia kell, mert “neki mindig annyira coolnak kell lennie” még akkor is ha csak ül a seggén. Aztán mondják nekem a fanok, hogy ő önmagát parodizálja… hát én nem úgy vettem észre, hogy ez sikerült volna neki. Inkább azt éreztem mind Danténál, hogy próbáltak egy formulát átültetni, de elég felemásra sikeredett, és inkább béna lett, mint megmosolyogtató.

   • 16 siklara
    július 21, 2011 - 10:13 de.

    Lehet, az volt a baj, hogy kb. a megjelenés után egyből leszedtem, de valami hihetetlenül bugos volt, a végén teljesen el is ment tőle a kedvem, mert rengeteget kellett szenvednem egyik-másik sidequesttel, ráadásul az akkori gépen rendesen izzadt is tőle. Amúgy youtube is tele van Oblivion bug videókkal. 😀

    A Hellsingnek (és Dantének is) épp ez a lényege, szándékosan olyan erőltetetten pozőr. Végiglektoráltam a Hellsing mangát, olvastam Hirano agymenéseit is, és hidd el, a pasas nem normális, úgyhogy nem véletlenül olyan a stílusa, amilyen. 😀 Azért rajzolt eltúlzottan hosszú végtagokat és hatalmas fegyvereket, mert megteheti, azért rajzolt idióta pózokat és írt gyagyás-pozőr szövegeket, mert megteheti, és azért van szinte az összes szereplőnek kesztyűje és (nap)szemüvege, mert szerinte kúl és mert megteheti. 😀 Az utolsó pár kötet már egészen agyament volt, Alucard és Anderson nagy párbaja pl. tele volt szándékosan kétértelmű géj beszólásokkal, Seras mellei pedig kezdtek egészen brutális méreteket ölteni. XD
    Konklúzió: a Hellsinget NEM szabad komolyan venni, de erről persze napestig vitázhatnánk és úgysem tudnánk meggyőzni egymást, mert kinek a pap, kinek Alucard. 🙂

   • július 21, 2011 - 12:46 du.

    Bug videót mindenből lehet találni. Na meg egy olyan engine ami nem statikus fizikával operál, abban több a hibalehetőség is. Egyszer majd ülj neki rendesen, nem is drága már. =)

    Alucardnál és Döncinél nem arról van szó, hogy komolyan akartam volna venni őket, mert értem én mi volt velük a cél. A probléma ott van, hogy kivitelezés. Alucard esetében azaz alapvető gond, hogy egyszerűn azzal, hogy gode modeba rakták a karaktert, átléptek egy határt a coolos cheap karakter, és az értelmetlenül cheap karakter között. Mert az egy dolog, hogy egy karakter aláz, az meg egy másik, amikor bármit csinálnak az ellenek, semmi nem használ ellene, max ha felrobbantanák az egész bolygót. Szóval érted, D is aláz, cheap, cool, sőt a parazita nagyon jó szövegeket süt el, de a karakter ettől még nem lesz eltörölhetetlen isten.

    Dante esetében ezt már megvitattuk anno a többiekkel, és máig egyetértek Benyo azon kijelentésével, hogy a Capcom egyszerűen elbaszta ezt a karaktert, de nagyon. (Igaz, ők mindent elbasznak, de ez most részletkérdés.) Szóval adott Danci, aki az első 1-2 részben belőtte magát az átlag, középszerű, unalmas főhős szintjére. Aztán mi történt? Capcom érezte, hogy nem nagyon akarják felkapni a karaktert, ezért a 3. részre következett egy stílusváltás, ami már az introban is meglehetősen ciki volt. Szóval amit Dante ott levágott, aztán megszólalt hogy “Let’s Rock!” én csak megszívtam a fogam egy “jaj” kíséretében, mert szépen leesett, hogy a Capcom most azt szerette volna ellőni Dantéval, amit a 3D Realms előtt Duke Nukem-el, a különbség, hogy Danténak ez a szerepkör piszkosul nem áll jól.

 8. július 20, 2011 - 3:34 du.

  Mi is szoktunk haverokkal nyaraláskor kockulni főleg esténként amikor nagyon nem történik semmi sem. 😀
  Most lett volna lehetőség egy hetes kiruccanásra egy nyaralóban tök ingyen egy havernál de ugrott a hely. 😦

  Hellsingre: A Gonzós sorozattal már nagyon nem vagyok képben de az OVÁkat nem rég néztem meg újra és nincs egyáltalán benne fölös lövöldözés, a 3.-ban is csak azért lőtte szét azt a rendőr csoportot mert ők kezdtek rá tüzet nyitni ( azt pont láttam is konvertálás közben ).
  Alucard tényleg psyhoban tolja mert miért ne tehetné meg? Nincs kikötve, hogy nem élvezheti a hentelést.
  Amúgy Broly is hasonló elven működik, és nem is annyira színes a karaktere. 🙂

 9. július 20, 2011 - 3:54 du.

  A sorozatra gondoltam, az ovák valamivel jobbak. Brolyból amit ki lehetett hozni, azt kihozták 1 movieban, a másik kettő totál felesleges volt, főleg a 3. Egyébként még Broly nem volt úgy eltúlozva mint Alucard, mert oké, kemény volt meg macho, alig tudták megkarcolni, főleg az első movieban, de mégis le lehetett verni, és le is verték. Nem úgy mint Alucard, aki elpusztíthatatlan örökéletű vámpíristen, akit sehogy se lehet megölni, akár hogy lövik, robbantják, vágják szét, ergo nincs is értelme ellene küzdeni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: