25
dec
10

Resident Evil 5 modok (PC)

null

A Resident Evil 4-hez hasonlóan a Resident Evil 5 PC verziójához is készült egy csomó jópofa rajongói módosítás, mivel azonban ezúttal a portolásra nem lehet panasz sem grafika, sem irányítás terén, ezért ezek nem javítások, hanem a játékélményt feldobó jópofaságok.

1. Resident Evil 5 Ultimate Trainer by wilsonso

Ez a mod annyira durva átfogó, hogy majdnem feleslegessé teszi az összes többi létezését. Tulajdonképpen nem más, mint egy elképesztően felhasználóbarát trainer, amivel játék közben lehetőség van egyebek mellett:
– Christ és Shevát lecserélni Weskerre és Jillre, esetleg Joshra vagy Irvingre
– a kiválasztott karaktermodell ruháját beállítani
– az ellenfeleket lecserélni/átállítani
– a tárgymenü tartalmát igény szerint belőni
– tetszőleges pályarészekre ugrani
– a kamerabeállításokat finomhangolni

… és ezen kívül még egy csomó piszlicsáré marhaságot elállítgatni, pl. eltüntetni a képernyőről a HUD-ot, vagy beállítani, hogy Weskernek pár pofánlövés után is a fején maradjon a szemüvege. Mivel trainerről van szó, természetesen mindenféle csalást is be lehet kapcsolni vele, amik további ökörködésre adnak lehetőséget. Tuti DURVA tipp: a halhatatlanság bekapcsolása, az összes ellenfél Weskerre cserélése, egy forgalmas pálya kiválasztása, és kezdődhet a rock and roll!
A használatát inkább nem magyarázom fölöslegesen, a belinkelt fórumtopicban minden le van írva a lehető legrészletesebben, és találtok sok képet, videót is. Szedjétek le és próbáljátok ki!

Én leginkább azzal szórakoztam, hogy Chrisék helyett a Jill-Wesker duóval nyomultam a játékban, mert Chrisékhez hasonlóan nekik is van saját duma- és mozdulatrepertoárjuk:

Josh és Irving csak Chris mozdulatait használják, úgyhogy ők nem különösebben izgalmasak.

A modból folyamatosan készülnek az újabb verziók, ezért érdemes időnként visszanézni a fejlesztői topicba, hogy mi újság. Jelenlegi ismert hibái:
– ha a női partner nem Sheva, a játék lefagy és kilép az alábbi három fejezetnél: 1-1 (találkozás Reynarddal) , 4-1 (bossfight előtt) 6-3 (a lift után, a vulkános pálya elején)
– a hangok és a nevek kiírása Josh és Irving esetében nem működnek/nincsenek
– a végtelen lőszer csalás csak Chris és Sheva számára elérhető
– az átvezetőkben Jill és Wesker feje elég vadul bugzik, ha betesszük őket Chris helyére
– gépi partnerként Jill és Wesker nem tudnak bunyós mozdulatokat végrehajtani
– az “assist jump” kivitelezhetetlen, ha Chris helyére nem férfi karaktert, Sheva helyére pedig nem női karaktert állítasz be

2. 100% fagyásbiztos modellcserék
Ezen nincs nagyon mit magyarázni, Christ és Shevát lehet lecserélgetni Jillre és Weskerre mindenféle ruhakombinációkkal. Azért tartottam hasznosnak idetenni, mert az Ultimate Trainer egyik hibáját orvosolja és végre az átvezetőkben sem bugzanak szegény karakterek, bár meg kell hagyni, Chris arckifejezései még mindig Chrisnek állnak a legjobban.

Az igazat megvallva én ezt a kettőt tartom értelmesnek, de ezeken kívül még létezik kismillió kisebb módosítás, és a legtöbb nem sokban befolyásolja a játékmenetet sem, így lehet velük próbálkozni. Mindenféle perverzió kiélésére lehetőséget biztosítanak, így pl. aki olthatatlan vágyat érez arra, hogy két félmeztelen Weskerrel tolja végig a játékot, vagy esetleg Rick Astley zenéjére aprítson a mercenariesben, az itt megtalálja a számítását.

A mazsolázáshoz erre tessék:
null

Reklámok

3 Responses to “Resident Evil 5 modok (PC)”


  1. december 27, 2010 - 2:16 du.

    Weskerrel vajon PS3on is végiglehet vinni?

  2. január 17, 2011 - 4:13 du.

    Kár. 😦 Jó lett volna Weskerrel is végigvinni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: