16
Sze
10

DmC – ezmiez?

null

Sikerült ritka jó áron beszereznem PS2-re, ezért mostanában megint rákaptam a DMC3-ra, meg gondoltam, ideje lenne már befejezni egyszer, vagy valami. Erre tegnap jön a sokk: a Tokyo Game Shown a Capcom bejelenti a DmC nevű valamit egy széttaknyolt logóval és egy trailerrel megtámogatva, aminek “My name is Dante” mondata totálisan kivágta a biztosítékot a rajongóknál.

Dante nem dohányzik. Te nem vagy Dante!

A felettébb gyanús cucc x360-ra és PS3-ra érkezik majd valamikor, a fejlesztést a Ninja Theory végzi a Capcom japán és amerikai részlegeivel karöltve. A videó címe ne tévesszen meg senkit, állítólag nem DMC5 lesz, hanem a már korábban levédetett DmC cím, ami egyelőre senkinek nem mond semmit.
Az első idegrohamok után ma már akad pár többit túlharsogni igyekvő hang, aki váltig állítja, hogy mindenki más b*zi, és az új srác legalább nem echte homó, mint a régi Dante a melltartószerű pisztolytáskájával, de ez ugye elég szubjektív. Ami engem illet, a javítóba vágott, pszichológiai vizsgálatnak alávetett, részlegesen megőszült és magát Danténak hívó fiatalkorú bűnöző még hagyján, de hová lettek a gótikus kastélyok? Mik ezek a robotok?? Egyébként érdekes az egyszerre kihalt és high-tech Limbo city a neonfényeivel, bár még nem jöttem rá, honnan nyúlták (Unreal Tournament? Deus Ex?). A David Hume idézet alapján szvsz el lehet felejteni a démonvilágot, helyette van egy rendszer ellen lázadó suhanc, akin valószínűleg kísérleteztek egy kicsit, meg talán agymosták is, hadd higgye magáról, hogy Danténak hívják. Vagy mittomén. Amúgy észrevettétek, mennyire divatba jött idén a “limbo” szó? Legutóbb az Inceptionben hallhattuk sokat, illetve nemrég megjelent egy igen sikeres játék is Limbo címmel Xbox Live-re. Ilyen az, amikor a nyelvhasználattal és tudatosan választott szavakkal próbálnak valamit eladni, de legalábbis elhitetni róla, hogy követi a legújabb trendet, az “új” szó pedig napjainkban a “jó” egyik szinonimája lett.

null

A Capcom frissen bejelentett játékára visszatérve, szerintem ez nem az eredeti széria újraindítása/újraértelmezése lesz. Vagy a trollmaster Capcom szivatja megint a rajongókat egy beparáztatós rossz viccel, így kavarva máris nagy port a játék körül, vagy ez ténylegesen valami egészen más lesz, aminek köze sincs az eddigi sorozathoz. Amennyiben a fenti srác leváltja Dantét, esetleg azonos vele (remélem, egyik sem bizonyul majd igaznak), retteghetünk, hogy a Capcom “nyugatosítsuk a játékainkat” program keretében elköveti ugyanazt a húzást, ami Ubisofték a Prince of Persia sorozat 4. részével megléptek, és Perzsia hercegéből egy teljes újradizájnolással brit fiatalembert csináltak. Esetleg még befigyelhet egy Assassin’s Creedes fordulat is, miszerint a srác valójában egész idő alatt ott lóg a cellájában, és az összes kinti harc csak a fejében játszódik le, miközben a rehabilitációs mind rape ellen küzd.
Természetesen máris számos javaslat született azt illetően, vajon kiről mintázhatták a DmC gyereket, a legnépszerűbb egyelőre a Twilight-elmélet:

null

Egyéb 4chanon fogant ötletek:

null
A pasas a jobb felső sarokban a Ninja Theory fődizájnere, Tameem Antoniades, aki egyesek szerint így akarná magát videójátékban viszontlátni.

A kilétére vonatkozó teóriák:
– Vergil törvénytelen gyereke (lol)
– Dante és Lady gyereke (lolol)
– tinédzser Dante (még a DMC3-ban bekövetkezett megőszülése előtt, lol)
– ez a játék az előzmény előzménye, és a srác Sparda legjobb cimborája, aki annyira badass és olyannyira hősi halált hal majd, hogy később róla nevezi el a démon lovag egyik fiát Danténak (lololol)

Úgy gondolom, kicsit korai még találgatni, hogy mi is ez az egész valójában, ugyanakkor nagyon szórakoztató már előre szörnyülködni a Capcom legújabb troll húzásán, és rossz poénokkal elterelni figyelmünket a régi, teljesen KUH-RAYZEE Dante iránt érzett aggodalmunkról.

Reklámok

15 Responses to “DmC – ezmiez?”


 1. 1 readordie
  szeptember 16, 2010 - 11:21 de.

  Nem értek én sokat ehhez, de azért nevettem. 😀 (Bár meg kell mondjam a videó alapján, jé! a My name is Dante résznél azért éreztem egy minimális kúlságot. De ettől még LOLWAT maga az egész helyzet.)

 2. szeptember 16, 2010 - 3:21 du.

  Nemtom, túl korai még elkapkodni az egészet. Azért valljuk, néha a fehérhajú agyrém is nézett ki melegen. 😀

 3. szeptember 16, 2010 - 4:48 du.

  Erről a borzadályról éppen tegnap fakadtam ki az Otherworldön. Nyagyon remélem hogy az még mindíg valami rossz vicc, merthogy Danténak ehez a suhanchoz semmi köze az is biztos. Én úgy tudom hogy a kúlság személyes megtestesítője kék szemmel és ősz hajjal született, akkor most mi ez az emo faktor??? Fuck..

 4. szeptember 16, 2010 - 5:37 du.

  Épp ma futottam bele én is ebbe a hírbe és… Hát… szal jah: WTF? 😀

  Sosem rajongtam különösebben a DMC sorozatért, szal annyira nem ütött szíven a dolog, de mikor megláttam ezt a videót, egyből az ugrott be, hogy “höhö, Twilight!Dante”.

  Amúgy innen is grat az új szerzeményhez. :3

 5. 8 siklara
  szeptember 16, 2010 - 7:18 du.

  atis: na ja, mindenki ki van borulva, Hideki Kamiya, Dante “apukája” is maga alatt van az eddig látottaktól, és nagyon hiányzik neki féldémon fiacskája.

  Junchi: Akkora fan én sem vagyok, mert az eddig megjelent részeket sem vittem végig soha, csak próbálkoztam velük, de azért sajnálnám a jó öreg Dantét teljesen elveszni…
  Köszi : )

 6. szeptember 22, 2010 - 12:06 du.

  Dehát már az eredeti dante is egy buzi volt főleg azokkal a beszólásaival báh jó, hogy Mega Man-en kívül más capcom cucc nem érdekel.

  • 10 siklara
   szeptember 23, 2010 - 9:50 de.

   Ez is egy álláspont, egyébként szerintem csak a 3. részben homó kissé, de ott megbocsátod neki, mert cserébe teljesen őrült. 😀
   Egy a lényeg, mi csőlátású DMC-rajongók a régi, japánosan gay Dantét akarjuk!
   (vicces egyébként, hogy a 2. részben néz ki a legjobban, ami a sorozat egyetlen félresikerült darabja)

 7. 12 szingalunga
  szeptember 27, 2010 - 9:57 de.

  Where has the gayness gone…? 😦

 8. október 1, 2010 - 1:38 du.

  Tipikusan Capcomos húzásnak tűnik ez is. Van egy viszonylag bevált szériájuk, erre mindent megmozgatnak, hogy szarabbá tegyék. Pedig az első DMC még kifejezetten tetszett, de a 3-ba is csak a szereplőkkel volt bajom…

  • 15 siklara
   október 5, 2010 - 10:34 de.

   Egyetértek, de tényleg nem értem a Capcomot… Kezdem úgy látni, hogy az előzmények kreálásában nagyon jók (DMC3, RE0), de a folytatások nagyon nem mennek nekik. A DMC2-t is hogy elszúrták már az első rész után. 😀


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: