25
Júl
10

Working!! (= SOM WAN WAN)

null

A látszat ellenére nézek még néha animét is, és bár egyfelől baromi válogatós vagyok, mostanában mégis főleg semmiről nem szóló, slice of life/feelgood sorozatokkal igyekeztem levezetni a kellemetlenebb napok megrázkódtatásait. Tudom, hogy már rég vége, tudom, hogy már mindenki írt róla, aki akart, de a Fatal Frame bejegyzésem népszerűtlenségét célzásértékűnek fogtam fel; talán kéne megint írni valamit ezekről a kínai mesékről is.
A Working!! mindennapi eseményeinek helyszínéül a látszólag tökéletesen átlagos Wagnaria családi étterem szolgál, ahol a legkülönbözőbb csodabogarak dolgoznak. Mivel az ilyen jellegű sorozatok élvezetének mibenléte a szereplőkben rejlik, komolyabb történet híján inkább őket mutogatnám be szép sorjában.

Takanashi Sota

null

A főszereplő, aki betegesen szereti a pici és cuki dolgokat. Van egy rakás égimeszelő nővére, akik kiskorában erőszakkal lánynak öltöztették, a munkahelyén pedig a munkatársai kényszerítik női ruhákba. Ilyen alkalmakkor egyébként ő a legjobb nő a sorozatban. Inami-chan rendszeresen hülyére veri, ő mégis önként elvállalja, hogy kineveli a lányt férfi-iszonyából, habár minden igyekezete ellenére is kutyául bánik vele (WAN WAN!).
Ha ezek alapján összegezni szeretnénk Takanashit, a látens-pedofil mazochista csapda nagyjából helytálló meghatározás. De egyébként rendes gyerek.

Taneshima Poplar

null

Női főszereplőnek indul, pöttöm termetétől és infantilis csipogásától Takanashi elolvad annyira, hogy önként rohanjon a vesztébe, csak hogy a nála idősebb ál-loli munkatársa lehessen, pedig az még a nevét se képes megjegyezni. Poplarnak feltűnően sok a haja, mellmérete pedig magasságával fordított arányban áll. Nem túl népszerű, a készítők a kezdeti kiemelés után kevés szerepet szánnak neki, egy idő után rendesen megrajzolni sincs kedvük, de arra pont jó, hogy mindenki más szivatásának céltáblája legyen. Ne is fecséreljünk rá több szót, néha ki lehet szúrni a képernyő valamelyik alsó sarkában, de nagyjából ennyi.

Inami Mahiru

null

Csendes, gátlásos, állandóan zavarban van, és retteg attól az erősebbik nemtől, aminél törékeny alkata ellenére is sokkal erősebb. Poplart kitúrta a női főszerepből, Takanashi iránti olthatatlan szerelmét a srác napi szintű hülyére verésével fejezi ki. Férfifóbiáját féltő apja ültette el benne, aminek eredményeképp Inami később rádöbben: apu – aki szintén férfi – nyilván csak azért nevelte fel, hogy megerőszakolhassa. Inami amellett, hogy közveszélyes őrült, mindig mindenki terhére van, és neki még mellei sincsenek (trapgyanús). Egyetlen nőies tulajdonsága, hogy szereti a cuki hajcsatokat. Bármennyire is moe, ha nem az étteremben dolgozna, hírhedt pankrátor lenne.

Satou Jun

null

A suhanc múltú szakács szépfiú úgy fest, mint a szintén láncdohányos Ginko egy hajfestés után. Főzés mellett négy dolgot csinál: sz@rik mindenre, reménytelenül szerelmes a leszbikus Yachiyoba, Poplart szivatja, és szemmel ver. Ez utóbbi néha akadályokba ütközik, ugyanis ha igazán mérges, eltűnik az az egy szeme is, ami kilátszik hajfüggönye alól (újabb Ginko párhuzam!). Megbízható, higgadt munkaerő, de ha felhúzzák, jobb eltakarodni a közeléből. Szadista beütésű, vele nem szórakozhat akárki, de Yachiyo bármikor kenyérre keni. Az egyetlen férfi szereplő, akit Inami nem mer megütni. Japán hangja Ono Daisuke (HOSAKA). Abszolút kedvenc.

Todoroki Yachiyo

null

Leszbikus/biszexuális (?) pincérlány nehéz gyerekkorral a háta mögött, és bazi katanával a derekán. Egy kardkészítő dinasztia sarjaként munkaidőben is büszkén viseli fegyverét, amit bárkibe gondolkodás nélkül beleállít, ha megpróbál közé és bálványa, Kyouko közé férkőzni. A vendégek félnek tőle, ezért többnyire a színfalak mögött tartózkodik és Kyoukónak gyárt le napi többszáz parfét. Különleges képessége az örökké higgadt Satou kiborítása ártalmatlanul benyögött friendzoning szövegekkel és végtelenbe nyúlóan hosszú áradozásokkal Kyouko nagyszerűségéről. A sors iróniája, hogy japán hangja Kitamura Eri (Minami Haruka).

Souma Hiromi

null

Közönségkedvenc szarkeverő, és habár többet van nyitva a szeme, mint Yachiyonak, lélekben a sorozat Ichimaru Ginje. Látszólag kedves, közvetlen srác, valójában velejéig romlott rohadék, aki örömét leli mások gyötrésében. Profi stalker, mindenkiről tud mindent, és kínos információk birtokosaként zsarolja munkatársait, akik a hallgatásáért cserébe bármit megcsinálnak helyette, ezért aztán alig dolgozik. Satou és Inami immunisak a szavaira, amit néha fizikai bántalmazással is alátámasztanak. A segédszakács rémuralmát végérvényesen Yamada töri meg, aki még veszélyesebb manipulátornak bizonyul. Ha ők ketten összejönnének, a sorozat legdurvább párja lehetnének, de akárcsak a többiek, ők se jutnak egyről a kettőre.

Yamada Aoi

null

Souma továbbfejlesztett női verziója, otthonról elszökött, elkényeztetett ojou-sama, akinek a vérében van mások negédes szavakkal történő irányítása. Megveszekedett hazudozó, cukormáz álcáján csak Takanashi lát át, ő is hiába. Yamada az étterem padlásának lakója lesz, és ingyenélősködése alatt még nagyobb kajakészletet él fel, mint Kyouko, ezért végül munkasorba kényszerítik. Mivel Soumáéval csaknem egyező módszerekkel machinál, de még profibban, helyzete pincérnőként se nagyon változik. Soumát személyes rabszolgájává teszi. Gyakran mond zavarbaejtően félreérthető dolgokat a legnagyobb ártatlansággal. Korábban a Tsukumi Moon Phraseben már találkozhatott vele, aki valamilyen magánéleti válság vagy mentális leépülés okán annak nézésére vetemedett.

Shirafuji Kyouko

null

Folyton eszik, mégse hízik, unott hangon beszél, akaratos, kártékony, nem ért semmihez. Az étterem vezetője. Érzékeny a korára. Ex-gengszter.
. . .
“Yachiyo, parfait tabetai!”

Otoo Hyougo (apu)

null

Végtelenül naiv, kedves középkorú bácsi, aki a légynek sem tudna ártani, és levegőnek nézhető. A vásárlás közben valamerre elkallódott feleségét keresi, de közben Yamadát találja meg. Yachiyo szerelmi riválisának hiszi és egyszer majdnem leszúrja. Inami agyonverné. Kyouko rettegésben tartja. Az étterem tulajdonosa és valódi vezetője. JAPÁN HANGJA NAKATA JOUJI.

Matsumoto Maya

null

Fanboy csali megane karakter, akit csak az utolsó epizódba raktak be, előtte max néha elszöszölt a háttérben. Abnormális módon próbál normális lenni.

Az alapot egy igen egyszerű 4koma manga szolgáltatja, így a “cselekmény” mindössze 12 részt tesz ki, a folytatásra pedig alapanyag hiányában feltehetőleg várni kell még egy darabig, de hogy lesz, az a sikert tekintve hétszentség. Ha a valóságban ilyen lenne étteremben dolgozni, nem aggódnék a jövőm miatt.

Bár az ending se kutya, jöjjön ide inkább az ugatós opening:

Reklámok

3 Responses to “Working!! (= SOM WAN WAN)”


  1. 1 readordie
    július 25, 2010 - 5:57 du.

    a kínai mesékről is. < i see what you did there. 😀

  2. 3 Kayama
    július 25, 2010 - 6:49 du.

    Tényleg jók az efféle koreai mendemondák… 😀


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: