06
ápr
09

FMA remake első benyomások

undefined
MIÉRT MIKI SHINICHIRO??! MIÉRT ÉPP Ő, MIÉRT?! Hát mi baj volt Ohkawa Toruval? Ő tökéletes Roy Mustang volt… Miki Shinichironak jó hangja van és alapvetően nagyon szeretem, de szerintem erre a pokróc szerepre nem épp a legjobb választás. És sajnos nem ő az egyetlen “hangcserélt” karakter… :\
Ettől a sokktól eltekintve azonban az első rész csaknem kifogástalannak találtatott, bár nem egészen értettem, hogy a jeges pofát miért nem lehetett inkább víz alkimistának hívni. Kicsit olyan lesz ez a sorozat, mint a Hellsing Ultimate OVA abban a tekintetben, hogy egyszer már csináltak egy többé-kevésbé lezárt sorozatot, és most minden kezdődik előlről, csak mangahű verzióban. A pletykák szerint ez is egy teljes évig fog boltogítani minket, így egyelőre 52 részesnek tippelhető a manga első 20 kötetét lefedő történet. Az első OP kellemesre sikerült (Yui néni), akárcsak a gyerekrajzos ED, már most kaptunk ízelítőt Hughes családi fotóiból és Armstrong izmaiból, hát mi kell még? Még szokni kell a némileg megválozott külsőt is, de szerintem jó lesz ez… A korai trailerhez képest, amitől a szőr felállt a hátamon, igazán kellemesen csalódtam.

Képek:

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Reklámok

22 Responses to “FMA remake első benyomások”


 1. 1 atis
  április 6, 2009 - 1:32 du.

  Azt hiszem ezt majd csak akor kezdem el, ha már lement a sorozat, mert az első szériát is két nap alatt néztem végig… bár a gondolat meg zavar hogy akár meg is nézhetném az első részt.
  Ez egy kissé megrendített, h mustang hangját lecserélték, kár érte.

 2. 2 siklara
  április 7, 2009 - 7:33 de.

  Én sem vagyok túl türelmes típus, de a hétről hétre nézésnek is megvan a hangulata, ráadásul sokkal tovább tart, mint egybe ledarálni, és jobban megbecsülöd az egyes részeket. 🙂

 3. április 8, 2009 - 6:42 du.

  atis lehet, hogy egy év múlva már nem is fogsz animéket nézni 😀 (sztem nézd meg. .)

 4. 4 atis
  április 8, 2009 - 7:30 du.

  Már most se nagyon nézek 😀 Lehet, hogy majd rálesek, hamár kijött egy emberi magyar felirat is hozzá, mert most nincs idegem angolul nézni valamit.

 5. 5 femaleanon
  április 9, 2009 - 4:26 du.

  Nekem se tetszett annyira Mustang hangja 😦 de azért bennem is él a remény, hogy jobb lesz ez mint amilyennek indult. 🙂

 6. április 9, 2009 - 8:33 du.

  Hát már én se nagyon nézek, nagyon leszoktam róla, heti 1 bleach, meg mostantól heti 1 FMA aztán kész, nem viszem túlzásba mint régen, hogy naponta 1 fél sorozat. 😀

 7. április 12, 2009 - 6:39 du.

  Nekem amúgy kicsit úgy tűnt, mintha ebben az első részben az előző sorozat már jól bevált poénjait felvonultatták volna a biztos “siker” érdekében.
  A hangokhoz nem tudok mit mondani, én nem láttam az előzőt japánul, nincs mihez viszonyítanom.
  Kíváncsi vagyok mi lesz ebből a sorozatból.

 8. 8 siklara
  április 16, 2009 - 9:59 de.

  Hát gyerekek, öregszünk, előbb-utóbb meg majd talán ki is nőjük ezt az egész animésdit, de még ha csökkentjük is a bevitelt, szerintem még egy darabig el fog tartani ez a szenvedély. : ) Nekem is sokkal kevesebb sorozathoz van kedvem és türelmem most, mint 2 évvel ezelőtt.

  Terika: Igen, ebben teljesen egyetértek veled, egyértelműen azért ugrottak kissé előre a sztoriban és halasztották a visszaemlékezősdit későbbre, hogy igazán ütős és esménydús első részt hozhassanak össze és már most az arcunkbna tolhassák a legtöbb közönségedvenc karit. Pironkodva bevallom, nálam gyakran működni szoktak az ilyen olcsó húzások. XD

 9. 9 zsombor
  április 16, 2009 - 4:17 du.

  én nem értem igazából még, hogy hogyan is megy ez a remake, mert olyan, mintha az előző sorozat újramesélésével gyorsabban akarnának végezni, tehát akkor most a mangához közelebb fog állni ez a sorozat?
  tetszik meg minden, de csalódtam egy kicsit, mikor megláttam, hogy előröl kezdik az egészet

 10. április 16, 2009 - 10:08 du.

  …igazából ezt az előzménysztorit nem vágom: szóval mintha az lenne, hogy ugye az első sorozat egy darabig halad a manga szerint, de mivel az még nem volt befejezve akkor (most sincs még, ugye?) így alternatív befejezést készítettek hozzá. DE, a manga is adaptálva lesz animévé, így van FMA2. Valaki? (:

  A sorozathoz (még mindig lusta voltam megnézni a 2.részt): igazából azt hiszem, az eleje bukás lesz, ha nem rukkolnak elő valamivel. A jégalkimista ügyes volt ugyan, de kevés a feltétlen sikerhez – mondom ezt egy rész után.
  A mangát meg nem ismerem, szóval nekem így is, úgy is élmény lesz. Illetve lehet jobban jár a néző, ha az első sorozatot elfelejti közben, hogy tudja élvezni az FMA2-t is.

 11. 11 siklara
  április 17, 2009 - 12:59 du.

  Az az igazság, hogy a mangához én se nagyon konyítok…. Még akkor beleástam valamelyest magam, mikor ökörködős cikket írtam Roy Mustangról, de csak elég felszínesen, mert ahhoz sem igazán kellett. Egy időben olvastam a mangát Shearerék fordításában, de az marha régen volt és nem is emlékszem, de szerintem a régi sorozat – ahogy írtad – nagyjából követi a mangát, csak kihagyott belőle ezt-azt, a vége meg egészen más, hiszen a manga még azóta is fut.
  Zsomborhoz hasonlóan kicsit csalódtam én is, mert olyan, mintha kétszer akarnák megetetni velünk ugyanazt (kicsit ugyanezt éreztem a Hellsing OVA esetében is, mert annak is nagyjából egyezett az eleje a sorozatéval). Szerintem itt is inkább majd később jönnek az üjdonságok. :\

  Amúgy ha tök hülyeségeket írok, nyugodtan javítson ki valami FMA szakértő. 😀

 12. április 18, 2009 - 7:19 du.

  Akkor úgy látom nagyon egyetértünk ilyen téren: csalódott ugyan nem vagyok a sorozatot illetően – még, de elég sok a “hasonlóság” egyelőre. 😀

 13. április 23, 2009 - 1:51 du.

  Animaxos hír: “Hamarosan egyik sorozatunk vadonatúj, sehol máshol nem sugárzott epizódjait láthatod csak itt, az Animax weboldalon!!”
  Az indiai (!!XD) animax meg nyomja a sorozatot: http://www.animaxindia.com/shows/fullmetal-alchemist-brotherhood
  És az AA is levette a projectei közül az FMA2-t. Vajon ez lesz ez a folytatás?

 14. április 27, 2009 - 4:36 du.

  szerintem az Inuyashát folytatják 😀 (reméljük nem az FMA 2-őt kezdik el szinkronosan)

 15. 15 siklara
  április 28, 2009 - 7:17 de.

  Én meg egyelőre inkább nem találgatok, majd kiderül. 🙂

 16. 16 zsombor
  május 10, 2009 - 11:01 de.

  animax felejtős úgy ahogy van. vagyis nekünk nincs itthon, tehát nem volt lehetőségem még nézni, de youtube-on utánanézegettem pár szinkronjuknak, és a Bleach után meg vagyok sértve. Borzasztó hogy Ichigo érett hangját egy olyan 10 éves hangjával mondják alá aki amúgy a harmatgyenge The Grenma nevű formációval pusztítja a magyar zene ipart.

 17. 17 NEPHY
  május 18, 2009 - 5:24 du.

  Személy szerint nem értem mi baja van mindenkinek az új animével.
  Jó az első részt még megértem mert semmi köze a mangához történetileg, mármint Jég alkimista a mangában nem is volt.Én olvasom a mangát és az eddigi részek azok a mangába is ott voltak, be fog ez indulni kb ha jól számolom úgy a 10. rész környékétől de könyörgöm ne fújolja senki mert a manga verzió ezerszer jobb mint az előző fma anime. Az új anime bizony a mangán alapszik ergo ezerszer jobb történet és nem ennyi szar érzelem meg lelki gyötrődés kín és fájdalom mint az előző animében hanem megjelenik a logika az értelem ami vegyítve van a leg keményebb akció jelenetekkel és még az annális dúrvább humorral.
  Egy szó smint száz, az új animét NE óbégassa senki hogy mijen f””s mielőtt végig nem olvassa a mangát legalább a 95.részig…
  http://www.onemanga.com/Full_Metal_Alchemist/95/

 18. 18 siklara
  május 21, 2009 - 7:54 du.

  NEPHY: Nem kell úgy kiborulni, annyira nem is hurrogtuk le, vitatkozni viszont semmiképp nem is akarok veled, ugyanis most jó ideje nem néztem FMA-t és teljesen lemaradtam.
  Azért szerintem nem volt olyan rossz az a régi anime…

  zsombor: Neeeemm, Animaxon vannak néha nagyon jó dolgok. Az, hogy leadták a Gankutsuout, szerintem már önmagában nagyon nagy dolog volt, de szintén volt a műsorukon másik két nagy kedvencem, a Méz és Lóhere és a Hellsing. Előfordul, hogy a szinkron kicsit mellémegy, de a lényeg, hogy a legtöbb Animaxos cucc előbb-utóbb kijön DVD-n, aztán már azzal a hangsávval nézed, amelyikkel akarod. 😀

 19. 19 NEPHY
  május 23, 2009 - 7:48 du.

  Elismerem igazad van, csak tudod rengeteg fórumon hallom hogy ijen gáz meg ojan gáz az új FMA és már néhol ki borít az hogy úgy vélekednek róla hogy semmit se tudnak a mangáról mert ugye a mangát dolgozza fel!
  A régi animével sincsen nagy bajom mert néhol annak a története is magával ragadt viszont a manga akkoris tágabb teret mutat történet és esemény szempontjából.
  Az animax szinkronokkal sincsen nagy bajom de szívem szerint pár animét inkább japán szinkronnal néznék szívesen…

 20. 20 atis
  május 24, 2009 - 8:40 du.

  “volt a műsorukon másik két nagy kedvencem, a Méz és Lóhere és a Hellsing”

  Zárójelben megjegyezném, hogy a hellsing magyar szinkronja szvsz kivételesen üdítő volt. Nem gondoltam volna, hogy Velker Gábor hangja ilyen jól passzol pl Alucardhoz, igaz az eredetinek a nyomába se ér, de szerintem nagyon jó választás volt

 21. 21 siklara
  május 26, 2009 - 7:12 de.

  NEPHY: Megértem, hogy a mangán alapuló animeadaptációt jobbnak tartod, én is hasonlóan érzek a Hellsing TV sorozattal és a mangát igen szorosan követő OVA sorozattal kapcsolatban. : )
  Nekem tényleg csak az bökte leginkább a csőrömet az új FMA-val kapcsolatban, hogy miért kellett Roynak új szinkronhangot kapnia, mikor a régi olyan jó és passzos volt XD

  atis: Igen, állati jó hangja van és nagyon jól alakítja az erejével pontosan tisztában lévő, magabiztos és kissé pofátlan bestiát, ugyanakkor voltak vitáink egy Hellsingfan ismerőssel, aki szerint ez a színészi játék nagyn elvitte egy másik irányba a karaktert. Mindegy, nekem nagyon bejött. : )

 22. 22 NEPHY
  május 29, 2009 - 7:54 de.

  Mondjuk Roy előző seiyuuja tényleg jobb volt meg Envy előzője is jobb volt ahogy kivettem a 8. részből ahol épp Edet rugta seggbe xD viszont Kimblee új hangjának nagyon örülök mert abból a hangból már ki lehet venni hogy több szerepe lessz minthogy robbantgasson mindenkit aztán Scar kicsinálja, ergo már a seiyuu hangján is érződik hogy több szerepet szántak neki(manga verzió^^) nagy Kimblee fan vagyok és az előző seiyuu nagyon nem tetszett mert nagyon unalmas és mély hang volt ráadásul eggyáltalán nem tükrözte Kimblee néhol morbid viselkedési stílusát viszont az új hangtól kirázott a hideg annyira jó volt!(ismét említem a 8.részt xD)
  A hellsing mangáját és az OVA-t énis jobban szeretem x3


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: