20
feb
08

Kaiji ep. 16-18: jelentés a fül-orr-gégészetről

undefined

Ellenben a rúdjárós epizódokkal a kártyázásról szerintem fölösleges hosszú és unalmas szövegeket produkálnom, ezért (és mert lusta vagyok) inkább csak pár kósza gondolatot szórok ide.
Kaiji és Tonegawa játszmája amilyen kedvezően indult túlélőnk számára, olyan katasztrofálisra fordult a 18. epizódra, mely egyébként a rendszeresen bevetett riadtan nézős kutyaszemeknek hála a “Kaiji is so moe” jelenség eddigi csúcspontját is jelentette egyben. Talán már említeni sem kell, hogy az üveglépcsőhöz hasonlóan megint elképesztő válaszokat fogunk kapni Tonegawa ördögi képességeit illetően és Kaiji is rá jellemzően bravúrosan fogja megoldani, hogy ezentúl is sztereoban hallhassa a világ zaját. Egen, a múltkori rövid és gyanútlan /a/ böngészésem után megint sikerült bespoilerezni magamnak mindent… SUBS ******* WHERE?!
Furcsaság #1: ha bárkit megkérdeznének hasonló szituációban, hogy a szemkifúrást vagy a dobhártyaszaggatást szeretné-e megkockáztatni, lenne egyáltalán ember, aki az előbbit választaná?? Ráadásul egy olyan játékban, ahol ELVILEG kulcsfontosságú a másik arcának és testbeszédének, legapróbb rezdüléseinek megfigyelése? Egy fél látómezőt kitakaró fejre szerelt izé és egy állandóan a szemgolyó felé meredő hegyes mini-fúrófej nyilván betesz kicsit a békés szemlélődésnek. Na persze fél füllel élni sem lehet a legkellemesebb, pláne ha figyelembe vesszük, hogy egy ilyen “orvosi beavatkozás” esetleg tönkrevághatja a belsőfülben található egyensúlyközpontot is (bár addig csak nem ér el a kütyü), de talán mégis esélyesebb elkerülni a vereséget, ha a fenyegetés nem lebeg végig szó szerint az ember szeme előtt.

undefined

A furcsaság #2 Fukumoto “sara”, bár elkerülhetetlen a feszültség fokozásához, illetve magának a beteg szabályokkal játszott kártyapartinak a kitalálásához is (bellamy barátnőm említette, hogy a “minitársadalmat” bemutató játékot mocsárnak hívják, de bevallom, eddig nem hallottam róla). Arról van szó, hogy mégis micsoda íratlan aranyszabály az, hogy az út a dobhártyáig mindenkinél egységesen 3 cm? És ha Kaijinak teszem azt keskenyebb feje, vagy rövidebb hallójárata van és már 2,8 cm-nél megszívja? Ja hát pech, de persze tudom, hogy egy Fukumoto univerzumban játszódó fiktív történetben az egységes testarányokkal rendelkező férfi társadalom megteremtése nem ütközik akadályokba. Btw, minden emberi tudásnak tárháza szerint a hallójárat hossza felnőtt korban 2,8-3,8 cm között bármekkora lehet és akkor a lehetséges Quasimodokkal még nem is számoltunk.
Biztos sokaknak feltűnt, hogy Fukumoto előszeretettel használ természeti képeket a drámaiság fokozására: az Akagi titkos fegyveréül szolgáló “sands of hell” után most bemutatásra került a “sea of gambling”, habár a “sea of tears” jobban illett volna a sorozat mentalitásához. Gyanítom, a “mountain of despair” és a “forest of confusion” fogalmak szerepeltetése is csak idő kérdése.
Tonegawa csak akkor lehetne durvább, ha keverés közben a Makeinu-tachi no Requimetet dúdolgatná, de a ragyás (és egyelőre anon) apóka háttérben heherészése és Lucky Start idéző “Drill, drill, drill” közbevetései nyilván szintén sokunk rajongásához vezettek. Ennyi persze messze nem elég Washizu papa elvetemültségének túlszárnyalásához, de remélhetőleg a sorozatot záró következő arcban félredobja azt a botot és teljes endülettel veti rá magát az addigra feltehetően összekaristolt képű ifjoncra.
undefined
Aki azt hiszi, hogy eddig csak gúnyolódtam 2008 előreláthatóan legjobb animéjén, ki kell ábrándítsam: a fentiek olyan apróságok, amik csak még zseniálisabbá teszik.
További képek:

Reklámok

6 Responses to “Kaiji ep. 16-18: jelentés a fül-orr-gégészetről”


 1. 1 Junchidono
  február 25, 2008 - 4:49 du.

  Ehh, egyre inkább erősödik bennem az a gondolat, hogy ezt a stuffot meg kéne vaccsolnom, főleg ennyi epic jelző után 😛 Amm, ha majd kijön teljes sorozat, akkor asszem bele is csapok ^^ Ez a gráf egyszerűen zseniális xDDD

 2. 2 siklara
  március 1, 2008 - 8:11 du.

  Már nincs sok rész hátra, készülj az érzelmi viharokra!
  Addig is javaslom, hogy nézd meg a Mahjong legend Akagit, ha eddig nem tetted volna : )

 3. 3 luggeriano
  március 3, 2008 - 8:27 du.

  Kajcsival kapcsolatban ajánlom meghallgatni a Fürgerókalábak – Bora bora cimű számát.

  Marhára megy a Kajcsika sztorijához XD

 4. 4 siklara
  március 6, 2008 - 7:31 du.

  Meghallgattam, de szerintem a L’art pour l’art Fületlen fiú c. száma jobban illik ehhez az archoz XD

  L’art pour l’art: Fületlen fiú

  Ha nem volna fülem
  A fejem két oldalán,
  Egész sima lenne ott a bőr.
  Csinos kis arcomat
  Körbefújhatná
  Az őszi szél mindenfelől

  R1. Fületlen fiú – mondanák nekem,
  De továbbmennék, meg sem hallanám.
  Fületlen fiú – nem kapnám fel soha a fejem,
  Áháháááá, nevem hallatán.

  Úúú, je.
  Mmm, je.
  Ahhhh, ffff.

  Ha nem volna fülem,
  A divatos napszemüveg
  Csak körgumival maradna a helyén.
  Büszkén bólogatna
  Gömbölyű fejgolyóm,
  És sohasem füllentenék éhéhéhééén.

  R2. Fületlen fiú – hiába mondanák,
  Csökönyösen ballagnék tovább.
  Fületlen fiú – hiába mondanák,
  Elnyelné őket ááá a hallhatatlanság.
  Áááááá.

  R1.

  Ááááá.

 5. november 5, 2009 - 7:55 de.

  Nekem ezekben az epizódokban leginkább az szúrt szemet (hehe >xD), hogy az előzőleg az ajtó előtt heverésző, törött lábakkal/végtagokkal rendelkező brigád amint beléphetett a terembe, egyből elszállt minden addigi fájdalmuk/gyötrelmük. xD

  Egyébként pont most járok ezeknél a részeknél és uhh… A cucc ZSENIALITÁSA szavakkal leírhatatlan. Már most a második kedvenc animémmé lépett elő és még nem értem a végére… ^^

 6. 6 siklara
  november 7, 2009 - 10:54 de.

  Örülök, hogy tetszik, én meg bezzeg azóta se írtam meg haldokló blogomra, hogy mit gondoltam az utolsó pár részről XD


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: