02
feb
08

Kaiji EPICsode 15 – Sky

undefined

Ez annyira kegyetlen… Mikor már azt hinnénk, ennél több szemétség még Kaijival sem történhet meg, Fukumoto mindig ráébreszt minket, hogy dehogyisnem. Kemény világ a Fukumoto univerzum: se nők, se kegyelem.
Sahara átért a túloldalra, jövője egy karnyújtásnyira van tőle. Az ugyan csöppet gyanús, hogy rendes kilincset elfelejtettek az ajtóra tenni, de egy nyertes hamar feltalálja magát. Győzelmi mámorában már az üveg mögött álló, egymásba kapaszkodó VIP tagok kárörvendő vigyorára sem figyel fel. Kaijinak annál inkább szemet szúr a bizarr látvány, lebeszélni azonban már nem tudja Saharát az ajtó kinyitásáról. A külső és a belső tér közti légnyomáskülönbség azonnal lesöpri szerencsétlen srácot a párkányról…
Ishidát jobban szerettem, Sahara halála mégis megrázóbb; neki esze ágában sem volt lemondani az életéről, elszántan küzdött az utolsó percig és már ő maga is elhitte, hogy megmenekült!
Kaijinak fogalma sincs, ezek után mit kellene tennie: vissza nem mehet, nem tudná még egyszer végigcsinálni, de továbbmenve is csak Saharát követhetné. Marad a halál. Vagy mégis van kiút..? Észreveszi, hogy a bent állók arca valamiféle kiváncsi várakozást is tükröz a megvető vigyor mellett. Mintha lenne kiút, csak az ostobák nem azt választják. Kell lennie kiútnak! Egy fentebbi ablakból magányos árnyék figyeli az utolsó életben maradt vergődését. Tekintete fölemelésével Kaiji furcsa ragyogást vesz észre bal felől. Egyre közeledik felé, ereszkedik és közeledik… Egy üvegút, üveglépcsővel!! (Oh wow, garasu no michi, na erre garantáltan nem számított SENKI). Egy út, mely csak azok számára válik láthatóvá, akik még nem értek át a túloldalra és már minden reményüket elvesztették. A kezdőponttól MÉG nem veheted észre a távolság miatt, a hídon MÁR nem figyelsz fel rá, hiszen csak az életben maradásra koncentrálsz és nem állsz neki bámészkodni. Sahara halála megmentette Kaiji életét. Csapdát sejt, de mivel amúgy sincs jobb ötlete, rálép a vékony üveglapra.

undefined

Innen már csak pár lépés a biztonságot adó beltér, ahol azonban pénzkötegek helyett újabb pofon várja sokat próbált Kaijinkat. Miután kedvesen meggratulálják, Tonegawa közli vele, hogy a milliók átvételére feljogosító papírok sajnos már fabatkát sem érnek. Nem, nem az idő járt le, csupán arról van szó, hogy Kaiji korábban maga lépett vissza a versenyből, így lemondva a pénzről. Ja hogy az áram utána még megvágott pár embert? Sajnos volt némi késlekedés a lekapcsolásával, de ez nem változtat a tényeken. Kaiji haragja leírhatatlan, Ishida, Sahara és a többiek a semmiért haltak meg és még a jussát sem adják meg. Ekkor megjelenik a sötét szobában egy rendkívül rusnya vénember: ő állt a fenti ablakban és egyértelműen Tonegawa fölött áll a rangsorban. Kijelenti, hogy bár a mai fiatalság szemét, Kaiji egy paraszthajszállal jobbnak tűnik. Pénze követelését jogosnak ítéli és úgy dönt, kárpótlásként adni kell neki még egy esélyt, csak hogy felmérhesse lelki erejét, erre pedig az E card nevű játéknál nincs jobb.
Hát nem tök rendesek, hogy pénz helyett újabb fantasztikus lehetőséget kínálnak, szinte ajándékként felajánlva a megnyerhető 100 millió jent? Kaijinak ennyi szemét átverés után természetesen esze ágában se lenne belemenni az újabb csapdába, de úgy dönt, most már nem hagyja annyiban a dolgot, végigcsinálja ezt a rohadt éjszakát és addig nem megy haza, amíg össze nem szed legalább 20 milliót, hogy Ishida feleségét megmenthesse és a többiek halála se legyen hiábavaló. Ó Kaiji, te jótét lélek, egyszer még ez lesz a veszted… ;_;

undefined

A kiszolgáltatott Kaijit a játékterem felé vezetik. Útközben végighaladnak a hotel egy sötét, nyöszörgéstől hangos folyosóján, amiről a villany felkapcsolása után kiderül, hogy a korábbi, nem feltétlenül halálos kimenetelű “emberi lóverseny” túlélőinek átmeneti szállása lett. A ragyás képű vénember hamarosan megosztja Kaijival szadista életfilozófiáját, egyfajta királynak beállítva magát, akit a pénzéhes tömegek tartanak meg pozíciójában. Közben botjával játékosan megütögeti valamelyik szerencsétlen törött lábát, de Kaiji legnagyobb megdöbbenésére a tag ezért pénzt kap és amíg ez így van, hajlandó lenne több fájdalmat és megaláztatást is elviselni. Az alapelv: tökmindegy, ki mennyire szenved, a lényeg a saját boldogságod és hogy neked nem fáj. Egy királyt egyedül az dönthet meg, ha a nép egyszerre lázad fel és egységesen kijelenti, hogy nincs többé szüksége a pénzre. A nincstelen azonban egész életében a pénzt hajkurássza, hogy egy nap maga is királlyá válhasson, ezzel erősítve az aktuális király helyzetét. Ördögi kör.
Kaiji előtt végre kinyitják a grandiózus, lovagi páncélokkal és hatalmas portrékkal díszített játékterem szárnyas ajtaját. Egy asztalhoz ültetik, Tonegawa pedig vele szemben foglal helyet és elkezdi bevezetni a következő játék szabályaiba. Kártyázni fognak, két játékos szükséges és mindössze háromféle kártyalap van: Császár, polgárok és rabszolga. De vajon mi lesz az egyszerűnek tűnő játék tétje a pénztelen Kaiji részéről?

undefined

Ezzel tehát véget ért a beam walking arc. Jó kis komplex epizód volt a mostani, átvezetett minket a következő szívásszériába, csak bírjuk adrenalinnal.

Reklámok

0 Responses to “Kaiji EPICsode 15 – Sky”  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: