06
jan
08

Night Wizard

undefined

A Night Wizard nem más, mint 13 rész tömény shounen az összes kötelező klisével. Az átlagból nem igazán emelkedik ki, de becsületes iparosmunka és nálam mindenképp ráver a tavaly őszi szezon másik “varázslatos” témájú alkotására, a dögunalmas Rental Magicára.
Sztori: adott a mi világunk és a belső világ, ahonnan a vörös hold megjelenése mellett állandóan előmásznak az Emulator nevű szörnyek és a sötét mágusok, hogy leigázzák a mi világunkat. A Gazer (merengő, megfigyelő) nevű istenség parancsait követő Protector, Anzelotte vezetése alatt álló Night Wizardok fő feladata ezt megakadályozni.
Shiho Elis teljesen egyedül él, korábban egy árvaházban nevelkedett és egyetlen támasza a világon bácsikája, akit azonban nem hogy sosem látott, de még a nevét sem tudja. A történet kezdetén van szerencséje egy olyan iskolába átjelentkezni, ahová mindjárt három Night Wizard is jár, leendő barátai. Hiiragi Renji démonkard használó és mivel Anzelotte állandóan küldetéseket varr a nyakába tanítási időben is, szerencsétlennek a sok hiányzás miatt vissza kell maradnia egy évet és komolyan veszélybe kerül az érettségije; ez az anime egyik állandóan visszatérő poénja, meg egyébként is ő MINDENKI céltáblája.

undefined

Hiiragi gyerekkori barátja, Kureha egy szentély papnője és az ő fegyvere egy karra csatolható számszeríj: nyitott és energikus lány lévén elsőként barátkozik össze Elis-channal, mikor Haruhis lendülettel rángatja magával új tagnak a csillagász klubba.
Hamarosan kiderül, hogy Elis-channak igen fontos képessége van: a hét erény ékköveinek helyét csak ő tudja meghatározni, azokkal pedig meg lehet nyitni a belső világ kapuját, majd végső csapást mérni az ott lakókra. Innen már csak egy tyúklépés a Night Wizarddá válás és miután Elis látogatást tesz Anzelotte égi palotájában, hogy egy csésze tea mellett túlessenek az eligazításon, megindul a hét ékkő felkutatásának és begyűjtésének küldetése. A halk szavú, de Hiiragi alázására mindig kész és harc során varázslatot eregető miniágyú-szerűségével rendkívül hatékonyan romboló Akari-chan az első küldetés során, a déli sarknál csatlakozik a trióhoz, ezzel összeáll a végleges csapat. A legkülönbözőbb helyszínek bejárása és mindenféle főgonoszok legyőzése/próbák kiállása nem marad eredménytelen, sikerül még Elis-chan határidőül kitüzött születésnapja előtt megszerezni mindegyik ékkövet, hogy aztán egy “meglepő” fordulatot követően kiderüljön, nem is volt ez az egész annyira jó ötlet.

undefined

Talán a legkreténebb küldetés az, amelynek során hőseink egy rakétával elmennek a Holdra, útközben megtámadják őket az ott tanyázó vérszomjas űrnyulak előcsapatai, a robbanás után pedig a felszínen szétszóródva landoló Night Wizardokkal folytatják harcukat. Ja igen, a varázslók az űrben, a déli saron és általában mindenhol teljes biztonsággal mozognak űrruha és hasonló védőfelszerelések nélkül, ugyanis védi őket a Kaguya nevű védőaura, ami ugyan teljesen betesz a realitásnak, de legalább teret enged egyéb állatságok mellett pl. az awesome űrcsatáknak (több ilyen is lesz). Persze a legdurvábbat, a Szaturnusz gyűrűjében való űrkocsikázást ezek sem múlhatják felül.

undefined

Rendesen fogd azt a kormányt Hiiragi, nehogy nekimenjetek egy meteornak! Tartsd be a KRESZ-t és akkor nem lesz baj! Még szerencse, hogy szerettem a szintén elég elvetemült Ötödik Elemet, itt viszont adja magát a Diszkópatkányok paródia is, bár gondolom, úgysem fog senki gif-et csinálni belőle. Na mindegy.
A mellékszereplők közt akad pár érdekes figura, az meg úgy látszik a Suzumiya Haruhi no Yuutsu óta golden rule lett, hogy ha valakit Koizuminak hívnak, akkor minimum homokosgyanús külsővel kell rendelkeznie. A kedvencem azonban nem ő, hanem a Viral hangján megszólaló, szívdöglesztő külsejű és egyedien gay öltözetű, de pöttyet inkompetens Nightmare-san, aki mások álmaiba hatol be és aki minden második mondata végére odabiggyeszti, hogy “dream~”.

undefined

Rá egyébként azért lesz szükség, mert egyik epizódban a mély álomba zuhant Elis elméjében is kénytelenek pár kört futni a többiek és találkozhatnak többek között Elis idealizált bácsikájával, aki a lány fantáziájában kiköpött Abraham Lincoln.
Ugyanebbe az epizódba benyomtak jó adag Alice csodaországban elemet is, itt viszont nem Elis követi a nyulat, hanem Hiiragi Elist, egy ponton pedig kénytelen benyakalni az Anzelotte által adott varázsteát, hogy kicsit összemenjen és követni tudja üldözöttjét egy miniatűr ajtón keresztül. Arra nem gondol, hogy a lötyi nem egyszerűen a méretét, de a korát is lecsökkentheti…

undefined

Ehhez hasonlóan a poénok java nem túl eredeti, de időnként eléggé betalálnak és általánosságban is hoznak egy elvárható szintet.
Shounen animékhez méltóan az intentional szinten mozgó szerelmi szálak mellett a barátság és a barátok melletti kitartás fontosságát hangsúlyozzák agyon: ezt nem is nehéz azt figyelembe véve, hogy idővel a teljes csapat beköltözik Elis-chan lakásába, együtt éldegélnek, akár egy kis család és a körülmények lehetőséget adnak egyéb “kapcsolatelmélyítő” tevékenyésgekre is (közös főzőcske, egymásra rányitás a fürdőszobában és a többi). Hiiragi és Elis-chan kettősénél meg lehetetlen nem észrevenni egyfajta Bleaches párhuzamot (OMG megmentelek az életem árán is!!).
Mindezek ellenére egyáltalán nem olyan rossz sorozat ez, mert a sokszor kipróbált és bevált kliséket ügyesen alkalmazták a készítők és bár nagyjából végig tudod, mire számíts, mégis jól szórakozol. Maguk a szereplők is úgy lettek összeszedve, hogy lehetőleg mindenkinek a kedvében járjanak: van kawaii és félénk, nagyszájú és harcias, csendes és álszenvtelen csajszi, lúzer de jószívű szépfiú stb-stb. A grafika kifejezetten jó, nagyon tetszett a karakterábrázolás, klasszak és mozgalmasak a harcok és QUALITY is csak ritkán húzta le az összképet. A betétdalok nagyon fülbemászóak, így ha valakit teljesen hidegen is hagy maga a sorozat, legalább az ED-et szerezze be a megfelelő helyről.
Összességében tehát egy szép küllemű, erős közepes sorozat a Night Wizard, amire a shounen műfaj kedvelői mellett a kawaii csajszikban utazó emberkéknek is érdemes lehet 13 x 25 perc pillantást vetniük. A 13 epizódnyi hossz még előnyére is válik, mert nincs ideje leülni a cselekménynek (de azért egy fanservice-re gyúró filler rész így is belefért) és véget ér, még mielőtt kezdene túl fárasztóvá válni. Ki lehet vele húzni két Kaiji epizód között.

Bonus tartalom:

undefined

Az ainex adott a történetnek magyar vonatkozást is, ugyanis “Gazer” istenből sikerült Gézát csinálniuk. Nem hibáztatom őket, mind ismerjük az engrish nyelv buktatóit, ez meg a tettei alapján úgyis csak valami pogány isten lehetett, így némi belemagyarázással összeegyeztethető a még nem annyira buzgó katolikus Géza vezérünkkel, hehe.

További bonus:

M@D_FiSt kolléga “ph34r my 3vil MSp4in7 sk|llZ” felkiáltással rácáfolt fentebbi sirámaimra és a következőt küldte nekem:

undefined

Mondanom sem kell, félelem helyett inkább sírva röhögést váltott ki belőlem és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Legfeljebb annyit tudnék hozzáfűzni, hogy: “WHAT IS LOVE?” és még egyszer nagyon köszi, alighanem most már mindenkinek megjött a kedve ehhez a nagyszerű a sorozathoz XD

Reklámok

9 Responses to “Night Wizard”


 1. 1 Junchidono
  január 6, 2008 - 6:05 du.

  Volt pár mázsa mágusuos stuff az évben, ezek közül a Shounen Onmyouji-hoz, a Rental-hoz (most nézem, télleg olyan unalmas? Mert akkor IGNORE) és a Kaze no Stigma-hoz volt szerencsém. Night Wizard-ot meg kerültem, mint *nem mond inkább semmi fárasztó hasonlatot*. Szal köfi a terjedelmes postot Siklara ^^ Asszem bele nézni mindenképp belenézek 😀 (OMG Renji nevű démonkard használó!!!!444 xDD)

 2. 2 siklara
  január 6, 2008 - 10:59 du.

  Ne ignoráld a Rental Magicát automatikusan, mert attól, hogy én már 8 rész óta ásítozok rajta, miközben azon tűnődöm, mikor is akar beindulni, még lehet, hogy neked tetszene; az én ízlésem nem mindig mérvadó és olvastam róla pozitív véleményeket. : ) Nekoyashiki-chan aranyooos, kitűnő Ichimaru Gin pótlék, ha már a Bleach-ben annyira hanyagolva van szegényke 😀
  Bevallom, ennek a sorozatnak a megítélésében sokat nyomott a latba Hiiragi Renji és persze Nightmare-san a seiyuuja miatt, meg alapjáraton ki voltam már éhezve valami efféle marhaságra XD

 3. január 8, 2008 - 7:43 de.

  Ez tényleg ennyire jó? Mert én mikor megláttam, hogy game adaptáció, egyből letöröltem az 1. részt.
  A Rental Magica-n még mindig gondolkozom, hogy elkezdjem-e. Meg van az összes rész eddig, de egy unalmas sorozattal nem akarom elcseszni az időmet.

 4. 4 siklara
  január 8, 2008 - 10:09 de.

  Nézd, én már elmondtam mindkettőről a véleményem, neked meg nem muszáj hallgatni rám. 😀
  A Night Wizard egyszer jó, vannak benne awesome seiyuuk (pl. Akari-chan = Nagato Yuki), de nem fogja megváltoztatni az animékről alkotott képedet. ÁTLAGOS. Ez nem feltétlenül baj, néha kell ilyen is, különben az ember túlságosan hozzászokik a Gurren Lagann és a Kaiji kínálta örömökre és megutálja az összes többit XD

  A Rental Magicát talán majd folytatom, hátha később jobb lesz, de a visszatérő “letépem az eyepatchemet, mélyül egy oktávot a hangom és máris nagyon badass lettem, aztán összeesek és aggódhat fölöttem a sok kawaii csajszi” nekem egy idő után marhára kiábrándító volt. A sorozat hangulata sem fogott meg és elijeszt, hogy még azt sem tudni, hány részesre tervezik (= mennyit kéne kibírni XD).

  Szerintem kukkants bele mindkettőbe és döntsd el, melyik a bejövősebb, mert nem mindig vág egybe az ízlésünk. : )

 5. 5 Junchidono
  január 8, 2008 - 2:07 du.

  >Siklara

  Meggyőztél, nem adom még fel a Rental-t 😀 Ichimaru-copy miatt valóban érdemes nézegetni, bár remélem a vége felé nem lesz olyan angst hadjárat, mint a legtöbb ilyen mágusos cuccban.

  Btw, 24 részes lesz 😀

 6. március 30, 2008 - 1:11 du.

  Wáááw 😀 Nagyon tetszett ez a leírás! ^^
  Csak így tovább drágaszág ^^

 7. 7 siklara
  április 2, 2008 - 6:53 du.

  Köszi Katica, majd igyekszem a jövőben is 😀
  Az a gif a végén sokat dobott rajta XD

 8. 8 Móci
  július 3, 2008 - 9:13 du.

  Bell Zephyr powaaa!
  Hazahoznám, de nagyon, Anzelotte meg lenne a szobalány, egész nap takarítana, persze csak ritkán kapna teát. Today tea is pickwick hungary very cheap edition. XD
  Elist a konyhába, Hiiragit a házköré építkezni… a többi lány meg vizespólóverseny. 😀

  Amúgy nem volt rossz, az ending teccett, meg a vége is eléggé normális lett.
  Win.

 9. 9 siklara
  július 16, 2008 - 3:51 du.

  Hallod-e Móci bácsi, csodálkoztam is volna, ha nem a lányok miatt nézted volna végig ezt a történetileg nem igazán kiemelkedő ökörséget. 😀


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: