29
dec
07

Kaiji EPICsode 12 (+ előzmények)

undefined

Kaiji ismét elsöprő erkölcsi győzelmet aratott.
Történetünkben épp ott tartottunk, hogy az Espoir fedélzetét épségben és egy csomó újabb adóssággal a nyakában hagyta el loncsos-bozontos hősünk, majd hamarosan újabb hasonlóan winrar ajánlatot kapott fekete ruhás ismerősétől. Némi tépelődés után belevágott a következő éjszakai kalandba: ezúttal a Starside Hotelben próbált a csillagokig törni, de a dolog persze megint nem úgy sült el, ahogy azt ő és a sok gyanútlan csóringer sorstársa várta volna.
Nem elég, hogy az alagsorban mindnyájuknak egy felállított, koporsószerű ládába kellett beállnia, hogy abban cipeljék az újfent szigorúan titkos szerencsejáték helyszínére, de kiderült, hogy nem is ők a játékosok, csupán a játék kellékei: néhány mocskosul gazdag és már a korábbi hajóutat is pénzelő üzletember szórakoztatására hozták őket ide, hogy azok az est fénypontjaként “emberi lóversenyesdit” játszhassanak velük és akár egy igazi lóversenyen, fogadásokat tehessenek a befutóra. A feladat néhány keskeny fémgerendán való átjutás a túloldalra, lehetőleg elsőként, mert csak az első két helyezett kap pénzt. Nehezítés: a gerenda fokozatosan elkeskenyedik, ráadásul mivel nincs is annyi, ahány játékos, egyre több ember jut és a siker érdekében LE KELL LÖKNI az elöl haladót, miközben odalent a közönség tombolva bíztatja kiválasztott lovát és esetleg még kajával is megdobálja. Sokan persze le is esnek, így az este számukra pár fájdalmas reccsenés után a saját vérükben magatehetetlenül fetrengve ér véget. Hát ez megint nagyon durva, nem tudom, Fukamotonak hogy vannak ilyen zseniálisan elmebeteg, a halál közelségével játszó ötletei… (gondoljunk csak Akagi legutolsó nagy mahjong játszmájára, brrrr)

undefined

Ilyen morbid feltételek mellett hamar világossá válik, hogy az esőként indulók vannak a legrosszabb helyzetben és az utolsók háta nincs kitéve semmi veszélynek, a fémgerenda keskenyedése miatt pedig csak egyre lassabban lehet araszolgatni rajta, így a hátul egyensúlyozók mindenképp beérik az előttük haladókat. Mikor erre rájönnek, a játékosok egy emberként zokognak fel szégyenteljes, kiszolgáltatott helyzetük miatt, ez azonban a többséget nem akadályozza meg abban, hogy egy-egy elrebegett bocsánatkérést követően ne lökje le ugyanúgy az előtte állót.
Hogy Kaiji mit tesz egy ilyen szorult helyzetben? Tőle már megszokhattuk, hogy mindig mást, mint az átlag és ez most, a 12. részben sincs másképp. Bármennyire igyekszik megkeményíteni a szívét és fogadkozik, hogy ő álszentkedős bocsánatkérés nélkül a 8-10 méteres mélységbe taszítja az előtte botorkálót, jó természete végül fölülkerekedik és sírva nyilvánítja ki, hogy márpedig ő a büdös életben nem fog lelökni senkit (ld. fenti kép). A gond csak az, hogy mögötte is áll egy tag, aki már nem ilyen széplelkű fiatalember, de végül megoldódik a dolog, mert egy összegabalyodós “verekedés” után kis híján mindhárman leesnek és a megkapaszkodással kizáratják magukat a versenyből.

undefined

Mókás, hogy nézőként mennyire egyértelműen eldönthető Kaiji döntésének helyessége, őt meg mardossa a kétely, hogy vajon nem csak gyávaságból tette-e, elszalasztva egy újabb esélyt saját megmentésére. Hát nem ismerős helyzet? Kaiji is rájön, hogy az elmebeteg verseny gyakorlatilag ráhúzható a mindennapi életre, ahol többnyire szintén csak a törtető, pofátlan fajta érvényesül. Extra information: megtudhatjuk, hogy Kaiji már az iskolában sem tartozott a legnépszerűbbek közé; megverték, kigúnyolták, húzkodták a haját etc. Persze nem kizárt, hogy ez is csak egy szokásos szemléltető hasonlat a mondanivalója mellé, mint a korábbi gyerekgyilkosságos. Mindenesetre aaaaaaaaawwwww…
Az utána következő versenyeket már nem is mutatják, de el lehet képzelni a hangulatot, főleg azok után, hogy a legutolsót egyetlen csóka éli túl, arról is csaknem letépték a ruháit. Viszont! Mivel nem volt második helyezett, a vesztesek közül még megnyerheti valaki a gazdátlan 10 millió jent, talán éppen Kaiji lesz a szerencsés!
Mindebből következik, hogy bizony még közel sincs vége a megpróbáltatásoknak! A nyertesek NEM kapják meg a pénzüket, csupán egy fecnit, amit beválthatnak igazi pénzre, ha a hotel legtetejéről indulva átsétálnak egy hasonló gerendán a másik toronyba (ikertornyos épület). Itt már nincs verseny és nem kell lelökni a másikat, egyetlen cél az átjutás. Ez kell a mi lelkizős Kaijinknak, ehhez senkit nem kell bántania! Kár, hogy ezúttal nincs visszalépési lehetőség, hanem mindenkire a biztos halál vár, aki csak kézzel érinti a palánkot, abba ugyanis áramot vezettek, ami öléshez ugyan nem elég, de garantálja a leszédülést a kb. 80 méteres mélységbe. Hogy ezt mivel indokolja a játékmester, akit már az Espoir-on is megismerhettünk? Bocs gyerekek, a pénz többet ér az életeteknél!!

undefined

Az egyébként nem egészen világos számomra, mi haszna van abból a gonoszul vihogó milliomos hordának, ha páran tényleg átsétálnak és felmarkolják a pénzüket. Az, hogy ugyanakkor a szerencsétlen ördögök java úgyis biztos lezuhan és legalább annyival is kevesebb söpredék lesz a világban? Tudniillik ha minden igaz, ez már nem nyilvános kivégzés jellegű, mint az előző egyensúlyozósdi, ezt már nem nézi a kutya sem a játékmesteren és morc emberein kívül, így a szórakozás aligha szempont (viszont a Washizura emlékeztető játékmester NAGYON élvezi).
Meredek ez a történet, a legalapvetőbb emberi jogok pénzhiány miatti totális semmibe vétele elképesztően sötétté teszi és ha nem lenne ennyire lebilincselően és hihetetlenül előadva, az embernek néha tényleg kedve lenni Kaijival együtt elpityeredni… Feljogosítja az ilyen mértékű (ráadásul életveszélyes) alázásra a mocskosul gazdag elit tagjait, hogy a Kaiji-félékkel ellentétben a fél életüket végiggürizték, míg a ranglétrán felkapaszkodva és számos s*gget végignyalva végül valami busásan fizető vezető pozíciókba kerültek? Nyilván nem, hiszen az se normális, aki kikapcsolódásként egy rakás szerencsétlen szánalmas-szuicid pénzhajhászásán kárörvend.
Akár az Akagi, szól a Kaiji is mindenről a szerencsejátékot kivéve és nagyon izgalmas kérdéseket vet fel. Egyszerűen imádom. A sorozatot is és a mindig nagyvonalúan, maga ellen cselekvő Kaijit is, aki kilátástalan jövője ellenére sem enged a feje tetejére állt értékrendnek. Siess Triad, várom a következő részt!


Reklámok

5 Responses to “Kaiji EPICsode 12 (+ előzmények)”


 1. 1 weingartia
  december 30, 2007 - 3:53 du.

  Szépen kivesézted ezt a remek részt! Remélem a következővel is így fogsz tenni, ami most jött ki. Megyek is nézni!

 2. 2 siklara
  december 31, 2007 - 1:42 de.

  Köszi, örülök, hogy nem teljesen feleslegesen írom ki magamból mindezt : )
  Azóta megnéztem én is a 13. részt, de kivesézés majd csak az új évben lesz due to nem itthon levés. Gondolom, abban egyetértünk, hogy ez most megint minden eddigi epizódra rávert.

 3. 3 weingartia
  december 31, 2007 - 11:32 de.

  Hát igen, ez is egy fergetegesen jó rész volt, talán még Akagit is veri, pedig az nagy szó! Kiváncsi vagyok, Akagi mit csinálna egy ilyen helyzetben. Valószínűleg simán végiggyalogolna, esetleg még egy kis(fölényes?) mosoly is lenne az arcán. 🙂

 4. 4 szingalunga
  december 31, 2007 - 2:58 du.

  Kései kezdés után is sajna túl gyorsan utolértem a sorozatot, (naná, mivel az elmúlt 2 napot a gép 10 percenkénti csekkolásával töltöttem, hogy lássam, lejött-e már az áhított következő rész :P) és most úgy várom a 14. részt, mint a messiást. 😀 Nem is emlékszem animére, ami ennyire lekötött volna az utóbbi időben. Örök hála a győzködésért, hogy nézzem meg, kár lett volna kihagyni…

  Tényleg érdekes, hogy bár látszólag nem nagyon történik benne semmi a részekig egy helyben zokogó, moralizáló emberek mélylélektani ön-és egymásmarcangolásán kívül, ebben valahogy mégis bele van sűrítve minden, amitől az ember érintve érezheti magát. És a meghökkentő körítésnek köszönhetően mindezekkel együtt még izgalmas, sőt néhol poénos is!

  És persze Kaiji egy iszonyatosan jól kitalált karakter, már nem is félek az orrától. 🙂

 5. 5 siklara
  január 3, 2008 - 11:45 de.

  weingartia: Akagi eleve nem is kerülne soha ilyen megalázó helyzetbe, vagy ha mégis, pillanatokon belül az előnyére fordítaná és ahogy mondod, ő nevetne a végén. Esetleg leretardozná a játékmestert valami olyan lesajnáló hanghordozással, hogy az mérgében agyvérzést kapna XD

  szingalunga: Üdv a rajongói klubban, nagyon örülök a megtérésednek! 🙂 Ismerem a “Kaiji-várás” érzését és kezdek hasonlóan lenni az OST-vel is, legyen már itt a január vége… Kár, hogy nem jön előbb, ez a sok ZAWA nagyszerű háttérzene lenne a vizsgák előtti parához 😀
  A Kaijiban az a lenyűgöző és azért annyira szerethető a lecsúszott karakter is, mert Akagival ellentétben ő állandóan mindent “kipakol”, tehát nem elég, hogy nézőként amúgy is hallod az összes belső monológját, de rendszerint nem bírja magában tartani az indulatait és kifakad.
  Ártatlan őszinteség = MOE!

  Az orrától meg végképp nem kell félni, a sok zokogásnak hála még egy ilyen “veszélyes fegyverrel” is teljesen ártalmatlan benyomást kelt XDD


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: