24
nov
07

So MOE I could die

undefined

Hát lehet egy ennyire pucér, kiszolgáltatott helyzetű és bizakodó ábrázatú Kaijit csak úgy sorsára hagyni?! Andou, te utolsó pénzéhes sz@rházi…
Khm. Nem akartam külön bejegyzéseket nyomatni a Kaiji egyes epizódjairól, de emellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ez az anime KEGYETLEN a szó minden értelmében.
Kaiji mártírdomsága és hogy az egészet előre eltervezte, elég rendesen meglepett. Persze mindent annak reményében tett, hogy két hűséges és lekötelezett bajtársa majd úgyis kihúzza a csávából. Szegény még mindig reménytelenül naív; nem gondolta, hogy hősi tette és a “Jótett helyébe jót várj” szólás egyesek részéről vaskos pénzkötegek markolászásának hatására könnyen feledésbe merül. Pajti, ezt megint csúnyán megjártad…
Ám mindez csak azért történt, hogy a kötelező zokogós kétségbeesésed után még egyszer talpra állhass! Meg fogod mutatni, hogy túlélői képességeid nem akármilyenek és bármikor visszatalálsz akár a pokolból is ahhoz az átkozott világítótoronyhoz! Nincs akkora sz@r, amiből ne másznál ki, ez a te végtelen elszántsággal párosuló különleges képességed. Már alig várom az epizódot, amelyikben a halálosan megalázott Andou zokogva fetreng a lábaidnál.

Épp tegnap beszélgettünk Vaultdweller barátommal arról, hogy az animékben a lányok számára milyen jellegű fanservice fordulhat elő a yaoi lehetőségein túl. Nos, a ruháitól megfosztott Kaijinál keresve sem találhattunk volna jobb példát. A fél epizód a meztelen mellkasa körül forgott, legalábbis számomra, lol. Nyilvánvaló következményként hamarosan be fog indulni az eszelős fanartgyártás is, ami sose baj, a Kaiji mappám még úgyis jóval soványabb az Akagisnál.

Ez a történet tényleg merőben más, mint Akagié. Akagi a megközelíthetetlen és csaknem tévedhetetlen zseni, míg Kaijit kihasználják, rászedik, ütik-vágják és megalázzák. Akagival semmi szín alatt nem fordulhatna elő egy sem a felsoroltak közül; a karaktere nem engedi meg. Akagi MANLY, Kaiji viszont MOE és MANLY. Nehéz ezt beismerni, de legyen Akagi bármilyen tökös gyerek (ráadásul az “epitome of GAR” ezüst haj is mellette szól), a néha hibázó, de alapvetően tökös Kaiji talán mégis csak szerethetőbb egy fokkal. Könnyebb rokonszenvezni egy olyan főhőssel, akit hibái okán bárki közelebb állónak érez magához, mint egy látszólag ördögi képességekkel bíró, gyengeséget szinte soha nem mutató őstehetséggel.* Persze még mindig nem vagyok biztos a dolgomban, nem igazán sportszerű két ennyire eltérő karaktert összehasonlítani… OH DAMNIT, maradjunk annyiban, hogy mindketten elképesztőek a maguk módján.
Kaiji attól olyan MOE, hogy kicsit rögösebb utat bejárva és a buktatók legtöbbjén fennakadva végső soron mindig ugyanoda jut el, ahová Akagi: az elsöprő győzelemhez. Mivel csak a 8. résznél jár a sorozat, lesz még bőven ideje további diadalokat aratni és aligha fogja az Espoir nudi szobájában végezni.

*BOCSÁSS MEG AKAGIIIIIIII

undefined

Hiába minden, ez a küzdelem valószínűleg egész télen nem fog eldőlni…

Reklámok

3 Responses to “So MOE I could die”


 1. 1 luggeriano
  november 24, 2007 - 11:25 du.

  Ha már több király sorozatot te ajánlottál nekem én mondanék példát az Akagiéhoz tökéletes karakterre. Hiruma-kunt. Hiruma ördögi és tévedhetetlen. Megnéztem 60 Eyeshield részt és én még nem láttam őt hibázni. Ahogy zsarol, ahogy géppuskával kergeti a csapatát, ahogyan alkalmazza a lelki terrot, az ZSENIÁLIS! És a fanservice nála? Hmm….Hegyes fülek, hegyes fogak, ördögi szemek és vigyor. Hirumás doujint eddig még nem sikerült találnom :-)))
  Amúgy most jöttem rá h. milyen fasza openingek vannak E21 alá rakva, próbáltam levadászni őket de egszerűen azok a rohadt Minglonos seederek lelépnek 98% környékén….

 2. 2 siklara
  november 25, 2007 - 11:31 de.

  Huhh, tegnap éjjel olyan zombi lehettem, hogy már a címet is elírtam XD

  Hiruma tényleg elég bestiális, de már az elég nagy különbség, hogy a sorozat, amiben ő szerepel, az műfajilag a sport shounen mellett VÍGJÁTÉK. A külseje meg főleg azért olyan démonikus, mert ő a Deimon High School amerikai foci csapatának kapitánya, a mangaka pedig volt olyan beteg, hogy sulinak/csapatnak megfelelően alakította ki az egyes szereplők kinézetét. Akagi bácsi történetét ezzel szemben alapvetően komolynak szánták (persze simán felfedezhető a humor a röhejesen túlzó narrációban és egyebekben XD).
  Hiruma egyébként messze nem tökéletes, mert néha azért ő is megszorul, olyankor pedig jobb híján úgy tesz, mintha az egész nem érdekelné és lelép. A mangában több is kiderül róla, asszem nemrég egyik fejezetben még sírt is egy keveset, amin fanék egyből ölre mentek, hogy akkor ez most ql volt-e tőle, vagy láma XD
  Ha az E21 openingeknek a zenéje kell, kapd le őket INNEN : )

 3. november 26, 2007 - 2:14 du.

  Harharhar, egyetértek, nagyon durva egy rész volt ez a nyolcadik. Kíváncsi vagyok, hogy fog kimászni Kaiji a slamasztikából. Meg arra is, hogy vajon a sorozat végéig csak kő-papír-ollózni fognak? XD

  Az Akagi Vs. Kaiji témához ezúttal nem kívánok hozzászólni, engem nem hozott különösebben lázba a pucér Kaiji XD
  Komolyra fordítva: korai még a két sorozat és szereplő között dönteni szerintem, de sok szempontból ütősebbnek találom a Kaijit, de maga a címszereplő a Mahjong Legendben jobban megfogott. Eddig 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: