27
aug
07

Dai Mahou Touge

undefined

Az Animesuki egyik seiyuus topicját olvasgattam önfeledten a minap, mikor feltűnt, hogy igen sokan emlegetik a Dai Mahou Touge c. animét Nakata Jouji neve mellett, én meg még az életben nem hallottam róla. Utánanéztem és mivel csak egy 8 (gyakorlatilag 4) részes kis OVA-sorozat az egész, pár napja megnézegettem. Ekkora vadbaromságot a Dokuro-chan óta nem pipáltam.

A történet dióhéjban: A boszorkány Punie-chan az Elvarázsolt Királyság (Magic Kingdom) trónjának várományosa, de hogy majdan jó királynő válhassék belőle, egy időre kénytelen elhagyni “varázslatos” otthonát és szülői utasításra a Földre érkezik tapasztalatot szerezni. Ártatlan külsejével azonnal magába bolondítja az összes fiút és magára haragítja a helyi kömény csajok bandáját, akiknek azonban fogalmuk sincs, kibe kötöttek bele. Egy kicsit naturalista ám magical girl animékre oly’ jellemző átváltozást követően Punie-chan átveszi az uralmat a Föld terményei fölött, így hozva létre egy hozzá a végsőkig lojális rettentő zöldséghadat. Igen, ZÖLDSÉGEK. Szvsz az egyik leginkább fetrengve röhögésre késztető jelenet az, melyben a zöldségek egy maroknyi elszánt csapatát láthatjuk, amint úrnőjük kedvéért életüket félredobva ugrálnak a fazékba, hogy finom curry válhassék belőlük.
Krumpli, hősiességedet sosem feledjük!

undefined

KRUMPLY TEARS!

Punienak azonban nem csak zöldségek állnak rendelkezésre, hiszen gusztustalanul giccses, szemgolyós varázspálcáját meglóbálva a legkülönbözőbb erőket hívhatja életre akarata véghezvitelének érdekében, így például egy vérszomjas mongúzfalkát is LOL. A bandavezér Aneko az elsők közt törik meg, de gyakorlatilag bárki próbál ujjat húzni az önző, hataloméhes vérszomjas és csöppet tudathasadásos hercegnővel, nagyon csúnyán végzi, mert varázslatai mellett nem mellékesen egy rakás izületszaggató combat move is a rendelkezésére áll. Földi ténykedése nem egyszer katasztrófával fenyeget, de hogy még rózsásabb legyen a helyzet, kiderül, hogy otthonról követték páran. Elsőként a hadsereget is megjárt legenda, Paya-tan (teljes nevén Paya Livingstone kapitány) kerül elő, a gazdájához hasonlóan félőrült és tudathasadásos mascot karakter, akit Punie Waku-Waku Mascot Village-ben járva hajtott uralma alá egy meglepően kemény harc után, mint azt megtudjuk egy szívbemarkoló flashback-ből. Paya-tan, mint sokan mások, Punie vérét akarja, a királynőjelöltet azonban ez cseppet sem zavarja, mondván, ha nincs mellette mindig pár olyan személy, aki ki akarná nyírni, hát hogyan válhatna belőle jó királynő? Paya mellett azonban sokkal nagyobb fenyegetést jelent a két velejéig romlott loli ikerhugi, akik maguknak akarják a koronát és ezért állandó jelleggel nővérük életére törnek, szerencsétlen Paya többszöri szétszadizásáról és megöléséről nem is beszélve.
Vajon sikerül Punie-nak minden akadályt legyőzve végül bebizonyítania anyucinak (mert ugye apu tök papucs), hogy érdemes a trónra? Na vajon…

A már emlegetett Dokuro-chanra nem csak hosszában és vérbőségében emlékeztetett, de morálisan nevelő jellegében is, meg persze Punie-chnannak is megvan a szava járása, csak ő pipiruzás helyett inkább a „Lyrical Tokarev, kill them all” varázsigére esküszik.
A vihogást a kedves készítők az erőteljes képi humor mellett (hülye fejek, patakvér, alien paródia etc.) a hangokkal kívánták kiváltani az agyát amortizálni kívánó nézőből. Punie (Satou Rina) legalább annyira durván bánik a hangjával, mint a Lucky Staros Akira-sama, de a cuki és sötét én közötti váltások Paya-tan esetében még drámaibbak, hiszen míg egyik percben hatalmas vizenyős szemekkel csupa csacskaságot csipog, hátborzongató énje felszínre törésekor vonásai hirtelen megkeményednek, rágyújt és tekintélyt parancsoló basszushangon dörgi el mondanivalóját (Nakata Jouji FTW!).

A 4 rész mellé társul 4 naggyon durva omake is, melyekben Punie bemutatja országát a kawaii és megszeppent Tetuko-channak, egyetlen olyan ismerősének, aki nem akarja kibelezni. Megismerhetjük a helyi tömegközlekedés és a látszólag csilli-villi és csupa csoda város árnyoldalait, illetve megtudjuk azt is, hogy a gomba az Elvarázsolt Királyságban egyszarvúak fején nő és kinézetét tekintve erősen (khm…) falloszra emlékeztet, továbbá hogy Punie családja sem egészen törvényes úton ragadta magához a hatalmat, így néha tömegmészárlást kell véghezvinni a lázongó csőcselék soraiban a látszólagos béke fenntartása érdekében.

Most mit mondjak erre az egészre? I lol’d.
Kisebbek és érzékeny lelkialkattal bírók számára felejtős, a romlottabb és a morbid humorra vevő animefanok viszont alighanem jól ellesznek vele, még ha a Dokuro-chan durvasági fokára nem is tudott ráverni.

Képeket majd tolok fel, ha leküzdöttem a lustaságomat…

Reklámok

3 Responses to “Dai Mahou Touge”


 1. augusztus 28, 2007 - 6:19 du.

  Először is gratula a blogodért! 😀
  Másodszor pedig a cikked végre megadta a kellő motivációt ehez az animéhez. 😀 Amint lesz időm (ha jól sejtem olyan október környékén 😥 ) meg is sasolom.

  U.I: a code nézetben a more tag-gel a postokat le lehet rövidíteni és a főoldal nem válik egy végeláthatatlan szövegfolyondárrá.

 2. 2 siklara
  augusztus 30, 2007 - 11:02 de.

  Köcce! 🙂
  Ezt az izét tényleg érdemes egyszer megnézni, bő másfél óra alatt lazán lezavarható agyrohasztás, nem is értem, miért tolod el októberig. Vagy csak én szoktam totál random animézgetni? XD

  Szándékosan hagytam meg így, hogy legalább a főoldalon el lehessen olvasni a bejegyzéseket norm. hasábszélesség mellett (mert itt ilyen hülyén összenyomja őket, a téma hibája és talán cserélnem kellene, de amúgy meg olyan kúl ez a fekete…), de ha ennyire zavaró, akkor majd lecsapkodom a végüket.

 3. augusztus 30, 2007 - 12:18 du.

  Azért csak október, mert leszedtem 50gb animét és nincs több helyem jelenleg. 😀


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


Oldalak

Reklámok

%d blogger ezt kedveli: